Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Παραίτηση-βόμβα του αντιστράτηγου επικεφαλής των συνομιλιών για τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Γιατί διαφώνησε με τον ΥΕΘΑ,Ευάγγελο Αποστολάκη

Ο Αντιστράτηγος ε.α., Νίκος Ζαχαριάδης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συνομιλεί με την τουρκική για τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, πρότεινε τη διακοπή
των συνομιλιών ενόψει εκλογών, πράγμα με το οποίο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Αποστολάκης, διαφώνησε.

Κεραυνός εν αιθρία στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήταν η παραίτηση πριν από λίγη ώρα του επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Δημοσίων Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία προ 10ημέρου περίπου υποδέχτηκε στην Αθήνα την αντίστοιχη τουρκική με την οποία διερεύνησαν τη δυνατότητα ή μη νέων Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για τη μείωση της εντάσεως στο Αιγαίο.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της υποβολής παραιτήσεως από τον απόστρατο στρατηγό, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει για πολλά χρόνια επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το lawandorder.gr επικοινώνησε με τον Στρατηγό, μόλις πληροφορηθήκαμε την είδηση αυτή. Mας την επιβεβαίωσε λέγοντας ότι ο ίδιος θεώρησε πως αφού θα έχουμε εκλογές σε 4 εβδομάδες δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ, αλλά ότι θα έπρεπε αυτές να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, για να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, και από εκεί και μετά είτε να συνεχιστούν είτε να σταματήσουν.

Ο Στρατηγός, αυτό το είπε στον προϊστάμενό του Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος είχε αντίθετη άποψη, και για το λόγο αυτό του υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του. «Όταν διαφωνείς με τον προϊστάμενό σου σε ένα κρίσιμο θέμα, μόνο μία λύση υπάρχει. Η παραίτηση του υφισταμένου. Αυτό ακριβώς και έκανα» μας είπε ο Στρατηγός.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
https://lawandorder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom