Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (φωτο & βίντεο)

Νέα πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ρυτό Κορινθίας.Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 70 άνδρες, 33 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά, που έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί, αυτή την ώρα τουλάχιστον, οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζονται στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά πριν νυχτώσει, οπότε δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι έχουν πέσει πλέον, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο στην περιοχή. Όμως δεν έγινε εφικτό να περιοριστεί, λόγω της βροχής, η πυρκαγιά.

Δείτε φωτογραφίες
Νέα πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Βόρειο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας, στην περιοχή Σινιές. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά είναι ισχυρή, ενώ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σπεύδει στο σημείο».

Στην περιοχή έφτασαν 7 οχήματα με 13 πυροσβέστες.
Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο νησί, καθώς από το απόγευμα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, δίπλα στην λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου.

Στο νησί, αυτή την ώρα, πνέουν ισχυροί άνεμοι.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom