Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Γερμανία: Νοσηλευτής σίριαλ κίλερ κατηγορείται για τουλάχιστον 90 θανάτους - Φρίκη από τις αποκαλύψεις!


- "Παγωμένη" παρακολουθεί η κοινή γνώμη στη Γερμανία την υπόθεση του νοσηλευτή Νιλς Χέγκελ - Τουλάχιστον 90 επιβεβαιωμένοι θάνατοι, εκατοντάδες εκταφές και φόβοι και
εγκλήματα που δεν μπορούν να αποδειχθούν - Χορηγούσε ενέσεις με υπερβολική δόση φαρμάκων και το μόνο κίνητρο που ανέφερε ήταν η.... ανία! - Δεν είχε προτιμήσεις στο... φύλο ή στην ηλικία, αλλά προτιμούσε ασθενείς που η ζωή τους κρέμονταν από μία κλωστή - Συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση


Σκότωσε τουλάχιστον 90 ασθενείς, ίσως και τους διπλάσιους: H αστυνομία στη Γερμανία έκανε σήμερα τον απολογισμό 12 ετών έρευνας γύρω από τον Νιλς Χέγκελ. Ο νοσηλευτής αναδεικνύεται σ’ έναν εξαιρετικά παραγωγικό φονιά, «μοναδικό» στα χρόνικα της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας.
Έπειτα από «134 εκταφές και πολλές εκατοντάδες μαρτυρίες, μπορούμε να αποδείξουμε τουλάχιστον 90 φόνους. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τόσοι τους οποίους δεν μπορούμε να αποδείξουμε». Αυτό δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της έρευνας Άρνε Σμιτ.
«Αυτός ο αριθμός είναι εξαιρετικός, μοναδικός στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» της Γερμανίας, πρόσθεσε. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως η ειδική ερευνητική επιτροπή που είχε αναλάβει την υπόθεση ολοκλήρωσε πλέον την εργασία της.
«Αυτό που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε είναι τρομακτικό, υπερβαίνει οτιδήποτε μπορούσαμε να φανταστουμε», πρόσθεσε ο Γιόχαν Κίμε, επικεφαλής της αστυνομίας του Όλντενμπουργκ (βόρεια Γερμανία).

Οι αρρωστημένες του προτιμήσεις!

Εν γένει ο Νιλς Χέγκελ σκοτωνε ασθενείς κάνοντάς τους ενέσεις με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων ενώ βρίσκονταν σε ανάνηψη. Δεν είχε «προτιμήσεις» σε ηλικία ή σε φύλο όσον αφορά τα θύματά του, αν και «προτιμούσε ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Σμιτ.
Ο νοσηλευτής είχε καταδικασθεί το 2015 σε ισόβια για δύο φόνους και τέσσερις απόπειρες που κατέληξαν στον θάνατο των ασθενών. Σ’ αυτές τις έξι υποθέσεις, οι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πρόσθεσαν 84 νέες περιπτώσεις, ανεβάζοντας συνεπώς σε 90 το σύνολο των θανάτων που αποδίδονται στον Χέγκελ, ο οποίος είναι σήμερα ηλικίας 41 ετών.
Τον Ιούνιο 2016, σε έναν προηγούμενο απολογισμό, οι ερευνητές είχαν διαπιστώσει την ευθύνη του νοσηλευτή σε 33 θανάτους.
Η έρευνα είχε επαναληφθεί τον Ιανουάριο 2014 επειδή ο ενδιαφερόμενος είχε παραδεχθεί σε έναν συγκρατούμενό του γύρω στις 50 ανθρωποκτονίες. Στη συνέχεια θα πει σ’ έναν ψυχίατρο πως έχει διαπράξει μια τριανταριά φόνους και μια εξηνταριά απόπειρες.
Η υπόθεση αυτή αφορά επίσης δυσλειτουργίες στις δύο κλινικές στις οποίες είχε εργασθεί ο νοσηλευτής. Αν και οι θάνατοι ασθενών λάμβαναν χώρα συχνότερα όταν είχε υπηρεσία ο Νιλς Χέγκελ, κανένας εσωτερικός μηχανισμός δεν σήμανε συναγερμό.

Αναζητούν ευθύνες στη Γερμανία

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «κανένας δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του».


Γερμανία
Ο νοσηλευτής φονιάς / Φωτογραφία: Reuters

Οι κλινικές του Ντέλμενχορστ και του Όλντενμπουργκ αποτελούν πλέον στόχο έρευνας για να αποδοθούν οι ευθύνες επειδή «οι φόνοι θα μπορούσαν να είχαν εμποδισθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όλντενμπουργκ.

Κίνητρο η… ανία!

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως για πρώτη φορά το 2005, όταν ο νοσηλευτής είχε συλληφθεί από έναν συνάδελφό του την ώρα που έκανε μια ένεση, η οποία δεν είχε συνταγογραφηθεί, σε έναν ασθενή στην κλινική του Ντέλμενχορστ, κάτι που του είχε στοιχίσει το 2008 την πρώτη καταδίκη του για απόπειρα φόνου.
Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της πρώτης περίπτωσης, μια γυναίκα είχε εκφράσει αμφιβολίες όσον αφορά τον θάνατο της μητέρας της. Έγιναν πολλές εκταφές και οι ερευνητές είχαν βρει ίχνη ύποπτων ουσιών σε πέντε σορούς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι: Στις τρεις περιπτώσεις είχαν γίνει θανατηφόρες ενέσεις και στις δύο άλλες οι ενέσεις ήταν «πιθανή αιτία» του θανάτου.


Γερμανία
Φωτογραφία: Reuters

Ο Νιλς Χέγκελ εξήγησε από την πλευρά του πως έκανε αυτές τις ενέσεις για να φέρει τους ασθενείς στα πρόθυρα του θανάτου ώστε να επιδείξει την ικανότητά του να τους επαναφέρει στη ζωήΤο μοναδικό κίνητρο που επικαλέσθηκε ήταν «η ανία».
Ωστόσο έπειτα από 12 χρόνια έρευνας, ο οριστικός κατάλογος και ο αριθμός των θυμάτων του αναμφίβολα δεν θα μπορέσει ποτέ να καταρτισθεί. «Ποιος ξέρει πόσα εγκλήματα θα καταστεί ακόμη δυνατό να τεκμηριωθούν;», παραδέχθηκε ο εισαγγελέας του Όλντενμπουργκ Τόμας Ζάντερ.
«Ο ύποπτος δεν καταφέρνει να θυμηθεί κάθε περίπτωση. Όμως σε περισσότερες από 30 περιπτώσεις, θυμόταν συγκεκριμένα ασθενείς και τη συμπεριφορά του», διευκρίνισε η επικεφαλής της εισαγγελίας της πόλης αυτής Ντανιέλα Σίρεκ-Μπόλεμαν.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: