Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Έως και 70.000 άνθρωποι στη Φρανκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, εξαιτίας μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Αν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου που έχει γίνει στη Γερμανία έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βόμβα, τύπου HC4000, που είχε ριφθεί από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας στην συνοικία Βέστεντ, που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το εμπορικό κέντρο της πόλης, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η βόμβα ζυγίζει 1,8 τόνους και περιέχει 1,4 τόνους εκρηκτικής ύλης.

«Εξαιτίας του μεγέθους της βόμβας, θα πρέπει να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα εκκένωσης», υπογράμμισε η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έως και 70.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τα σπίτια τους την Κυριακή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 2016, όταν 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις κατοικίες του στην πόλη Άουγκσμπουργκ.

Τον Μάιο, 50.000 άνθρωποι επίσης εγκατέλειψαν προσωρινά τα σπίτια τους στο Ανόβερο εξαιτίας της εξουδετέρωσης τριών βρετανικών βομβών.

https://www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom