Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΣΟΚ και ο «Θυμός» του Γιώργου Παπαχρήστου για τον Γιώργο Λιάνη που υποδέχτηκε και βράβευσε τον Τσίπρα στις Πρέσπες


Την Κυριακή το μεσημέρι δημοσιεύσαμε ανταπόκριση από τις Πρέσπες για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα "Πρέσπεια" και την βράβευσή του από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Λιάνη (τον γνωστό δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ).

Μάλιστα διατυπώσαμε και την απορία μας γι' αυτή τη βράβευση γράφοντας:"να μας συγχωρείτε,αλλά χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάθε χρόνο στα "Πρέσπεια",πέρσι ήμασταν και μεις,αλλά δεν μας βράβευσε κανείς!".

Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί κι είχαμε διαβάσει τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ την Παρασκευή 25/8 (πριν τη βράβευση) δεν θα είχαμε καμία απορία....

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ

του Γιώργου Παπαχρήστου
Σε έναν φίλο από τα παλιά (καμία σχέση με το γνωστό... καραμανλοτράγουδο της δεκαετίας του '70 «ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά / φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις») θα αναφερθώ σήμερα, διότι όσο να πεις ένα πολιτικό/πολιτισμικό σοκ το έφαγα χθες, πληροφορούμενος δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «έρχεται στα σύνορα ένας εκλεγμένος ηγέτης και θα τιμηθεί όπως τιμήθηκαν όλοι οι Πρωθυπουργοί της χώρας που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις της μεθορίου».

Σπεύδω να κατονομάσω τον (κανονικό) «δηλωσία»: πρόκειται για τον Γιώργο Λιάνη, άλλοτε υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον αποκαλούμενο και «υδράργυρο» από (κοινούς) φίλους και γνωστούς, για λόγους εύκολα αντιληπτούς.

Και σπεύδω επίσης να προσδιορίσω και ποιον υποδέχεται, θα τιμήσει και πού: ο «ηγέτης» είναι ο λαοφιλής, λαοπρόβλητος, φωτισμένος και άλλα τινά Αλέξης Τσίπρας. Και ο Λιάνης πρόκειται να τον υποδεχθεί αύριο Σάββατο βράδυ, στον Αγιο Αχίλλειο, το μικρό νησάκι των Πρεσπών.

Ο Λιάνης λοιπόν, ο οποίος έχει τα τελευταία χρόνια την ιδιότητα του «καλλιτεχνικού διευθυντή» των «Πρεσπίων» (θεσμό που εκείνος δημιούργησε την περίοδο της παντοδυναμίας του ως βουλευτή Φλώρινας) διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου μερικές εκδηλώσεις στην περιοχή, με άξονα τον μνημειακό χώρο της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου.

Συνήθως με καλούσε και σε ορισμένες είχα παρευρεθεί. Φέτος δεν με κάλεσε. Οχι πως θα πήγαινα δηλαδή, αλλά ο άνθρωπος, είναι προφανές, ήθελε να αποκλείσει κάθε πιθανότητα να δυσαρεστήσει τον «ηγέτη» και την κουστωδία που θα τον συνοδεύει.

Γιατί φέτος, ο αγαπημένος Γιώργος αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για αλλού - προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Κόντρα σε ό,τι πιστεύει για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και τον ίδιο τον Τσίπρα, ο πρόεδρος Ευάγγελος (Βενιζέλος), τον οποίο είχε ως μέντορά του, και αδιαφορώντας για ό,τι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι Τσίπρας - Καμμένος έχουν διαπράξει εις βάρος του προέδρου Βαγγέλη, επέλεξε να υποδεχθεί τον «ηγέτη» στα «Πρέσπια».

Εννοείται ότι δεν θα προχωρήσω σε κανέναν περαιτέρω σχολιασμό τού αναξιοπρεπούς θέματος - στο όνομα της πολυετούς σχέσης μου με τον περί ου ο λόγος «καλλιτεχνικό διευθυντή» Λιάνη.

Θα απορήσω μόνο, γιατί η προς Τσίπρα πρόσκληση περιορίζεται στην αυριανή συναυλία του Μανώλη Μητσιά στον Αγιο Αχίλλειο και δεν περιλαμβάνει τη συναυλία της προσεχούς Δευτέρας στο Αμύνταιο, όπου στο πλαίσιο των «Πρεσπίων» θα δώσει συναυλία η γνωστή αοιδός κυρία Πάολα!

Πολιτισμός


Καταγράφω τώρα ορισμένους στίχους από το τελευταίο hit της κυρίας Πάολας υπό τον τίτλο «Θυμός». Πρόκειται για το ρεφρέν:

Δεν είναι τρέλα ούτε μανία
Δεν είναι παραλογισμός
Αυτό που νιώθω από τη μέρα
Που έγινες ξαφνικά καπνός
Ετσι όπως φέρθηκες σε μένα
Ο φόβος βγήκε αληθινός
Ο,τι έχει μείνει από σένα
Είναι θυμός…

Αν μιλάμε για πολιτισμό, να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή...

Ενα μικρό ψέμα

Ολοκληρώνοντας αυτή τη μικρή ελεγεία στον απίθανο Γιώργο (Λιάνη), ο οποίος για άλλη μια φορά μας έδειξε με το συγκεκριμένο ότι είναι έως και αδύνατον να του βρεις «ίσιο παΐδι» κατά την έκφραση του συρμού, οφείλω να δηλώσω ότι φυσικά και τον συγχωρώ και για ένα μικρό ψέμα που μου είπε χθες όταν του τηλεφώνησα για να επιβεβαιώσω το αληθές της είδησης περί της προσωπικής πρόσκλησης στον Τσίπρα να παρευρεθεί στη συναυλία στον Αγιο Αχίλλειο. Πρόκειται για τη δήλωσή του ότι «μόλις σήμερα με ενημέρωσαν από το γραφείο του ότι θα παραστεί».

Διότι ανατρέχοντας στο Διαδίκτυο, εντόπισα δηλώσεις του στις 27 Ιουνίου, προ διμήνου δηλαδή, με τις οποίες ανήγγειλε περιχαρής ότι στη συναυλία της 26ης Αυγούστου στις Πρέσπες θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αποδέχθηκε τη σχετική πρόσκληση.
Αυθεντικός, all time classic Λιάνης. Τελεία και παύλα...
http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

melito είπε...

Το στελεχος της ``υποναυρχιδςς `` των ΝΕΩΝ του παλαι ΔΟΛ και νυν Μαρινακη απο τη μια και ο αποτυχιμενος της κλεφτοσυμμοριας του
Πασοκ Λιανης παρ ολιγον να ξιφουλκισουν και απο την εκβαση αυτης
της ξιφομαχιας θα κρινονταν πολυ σοβαρα πραγματα τουτης της χωρας
Ευτυχως αποφευχθηκαν τα χειροτερα!!!!!