Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τα «μυστικά» της επίθεσης στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ , ο νέος «πόλος» στα Εξάρχεια, η επίθεση στη Λάρισα και το λάθος με τον «Ρουβίκωνα»

του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου
Ομάδα αντιεξουσιαστών που θεωρείται «αντίπαλος» της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» φέρεται, πιθανόν, -σύμφωνα με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη- να σχετίζεται με την
επίθεση, το βράδυ της Παρασκευής, στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου εξακολουθεί να έχει την έδρα του ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΒΗΜΑfm.

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες αργότερα, σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου είχε συνδέσει την επίθεση με την γνωστή ομάδα ακτιβιστών «Ρουβίκωνας». Γεγονός που προκάλεσε απορίες για τον προσδιορισμό, την «πληροφόρηση» του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά έφερε και την αντίδραση των μελών της συλλογικότητας.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» σε κείμενό τους μεταξύ άλλων σημείωναν: «για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η ομάδα αυτή αντιεξουσιαστών που κτύπησε τα γραφεία στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου, έχει βασικό μέλος της δραστήριο αναρχικό που είχε παλιότερα προσωπικές επαφές με μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλους ενόπλους.

Και ο οποίος επιχειρεί να δημιουργήσει έναν νέο «πόλο» αντιεξουσιαστικής δράσης με βάση την πλατεία Εξαρχείων κι όχι μόνο». Χωρίς όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, να υπάρχει επαλήθευση αυτού του σεναρίου…

Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν οι δράστες της επίθεσης στον διαδικτυακό τόπο Indymedia αναφέρεται ότι πρόκειται «για κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις». Κι αυτό στα πλαίσια «ημέρας πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τις καταλήψεις».

Στον ίδιο διαδικτυακό τόπο υπήρξε ανάρτηση για ανάληψη ευθύνης για επίθεση (σ.σ πάλι το βράδυ της Παρασκευής και στα πλαίσια της «πανελλαδικής ημέρας δράσης για τις καταλήψεις») στο πολίτικο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στη Λάρισα. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα των γραφείων, ενώ υπήρξε αναγραφή συνθημάτων.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι «ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη (οπότε και ο μελλοντικός υποψήφιος υπουργός προστασίας του πολίτη).

Με αυτή την επίθεση θέλαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις που εκείνος πολεμάει και εμείς στηρίζουμε κάνοντας παράλληλα γνωστό πως η οποιαδήποτε επίθεση στις κοινότητες μας δε θα μείνει αναπάντητη.

Η απάντηση του κινήματος δε θα άφορα μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και οποιονδήποτε τάσσεται συνειδητά στο στρατόπεδο της εκμετάλλευσης και της ανισότητας, ένα στρατόπεδο που θα βρίσκεται πάντα απέναντι στο δικό μας, εκείνο της ελευθερίας».

Συμπληρώνεται ακόμη ότι οι υπογράφοντες ως «καταληψίες» στην σχετική ανάρτηση του indymedia έχουν συντάξει και άλλα ηλεκτρονικά κείμενα για καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα, στον Βόλο αλλά και στην Πράγα ή άλλες πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αναφέρεται τέλος ότι οι συντάκτες του αρχικού κειμένου ανάληψης της ευθύνης είχαν προαναγγείλει ότι «θα ακολουθήσει βίντεο και κείμενο» το οποίο μέχρι στιγμής- το πρωί της Δευτέρας- δεν έχει αναρτηθεί.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom