Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Ταλαιπωρία για για 292 επιβάτες και πλήρωμα του Blue Star Patmos

Προσάραξε τη νύχτα σε αβαθή στο λιμένα της Ιου

Ολονύχτια ταλαιπωρία περίμενε τους 205 επιβάτες και το 87μελές πλήρωμα του Blue Star Patmos. Το πλοίο προσάραξε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην είσοδο του λιμανιού της Ίου στη 01:30 τα ξημερώματα.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα αποφάσισε την εκκένωση του πλοίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο παρουσίασε μικρή αλλά ελεγχόμενη εισροή υδάτων

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν τελικά στο ταχύπλοο καταμαράν Super Jet και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρώτες πρωινές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.

Στο «Blue Star Patmos» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ανάφη υπάρχουν 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Η ανακοίνωση της BLUE STAR FERRIES

«Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της ‘Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: