Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πρωτιά της Πάρου στο «Χρηματιστήριο» της πολυτελούς κατοικίας


Με τιμές που ξεπερνούν ακόμη και τα 16.000 ευρώ ανά τ.μ. πωλούνται πλέον πολυτελείς κατοικίες στην Πάρο, με το νησί να έχει ανέβει εντυπωσιακά φέτος στο... Χρηματιστήριο
της πολυτελούς κατοικίας, σημειώνοντας νούμερα- ρεκόρ από πλευράς αποδόσεων και τιμών κυρίως λόγω της βελτίωσης των αεροπορικών συνδέσεων.

Ενδεικτικά, βίλα επιφάνειας 300 τ.μ. στην Παροικιά με πισίνα πωλείται αυτή την στιγμή στην τιμή των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον είναι αρκετές οι περιπτώσεις πολυτελών κατοικιών στο νησί που πωλούνται με τιμές σε επίπεδα άνω των 10.000 ευρώ ανά τ.μ..

Ο ίδιος ο δήμος αποδίδει τη φετινή άνοδο του νησιού, στις συστηματικές προσπάθειες για προσέγγιση των παραδοσιακών αλλά και των αναδυόμενων αγορών: «Ειδικά, μετά και την επέκταση του αεροδρομίου από την οποία σηματοδοτήθηκε και η αεροπορική σύνδεση με αγορές του εξωτερικού, το νησί γνώρισε εφέτος τη μεγαλύτερη αύξηση εισροών τουρισμού και κατατάσσεται πλέον στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Κυκλάδων και της Ελλάδας γενικότερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου 2017 το αεροδρόμιο της Πάρου είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών πανελλαδικά, με άνοδο 205,1%, διακινώντας συνολικά 83.033 επιβάτες το επτάμηνο του ΄17 έναντι 27.215 το αντίστοιχο διάστημα του ΄16.

«Ένα σημαντικό στοιχείο που πιστοποιεί την ανάπτυξη της Πάρου, όπως άλλωστε κάθε τουριστικού προορισμού, είναι η υπεραξία σε επίπεδο ακινήτων που έχει να επιδείξει εντυπωσιακά στοιχεία», επισημαίνουν οι επιτελείς του δήμου.

«Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, η Μύκονος, η Σαντορίνη αλλά και η Πάρος παραμένουν, σύμφωνα με μετρήσεις έγκυρων κτηματομεσιτικών οίκων, οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί για τους επενδυτές πολυτελών εξοχικών κατοικιών, προσφέροντας αποδόσεις της τάξεως του 8,4% όσον αφορά τη Μύκονο και ακολουθεί με απόδοση της τάξεως του 6,4% η Πάρος και η Σαντορίνη, με ίδια ποσοστά πλέον αποδόσεων».

Ακολουθούν, με βάση τη σχετική μελέτη της εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property, κατά σειρά, η Ρόδος με απόδοση 5,6%, η Σκιάθος με επίσης 5,6%, η Ελούντα με αποδόσεις για τις πολυτελείας κατοικίας στο 5,3%, το Πόρτο Χέλι με 5,1% η Χαλκιδική με 4,8% και τα Χανιά με επίσης 4,8%.

Σημειωτέον ότι στην αντίστοιχη έρευνα του 2016, το νησί της Πάρου βρισκόταν στην τρίτη θέση, ενώ έλειπε παντελώς από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για πολυτελή εξοχική κατοικία στην αντίστοιχη μελέτη του 2015.

Εξ ου και η άποψη του δήμου ότι «η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές πολυτελείας σε κατοικίες και η συνακόλουθη απόδοση τέτοιων επενδύσεων, αναβαθμίζει την αξία κάθε περιουσίας είτε αυτή αφορά επαγγελματικά ακίνητα είτε και ιδιωτικά, πράγμα που αποδεικνύει ότι όταν ένας τουριστικός προορισμός επιτυγχάνει να βελτιώσει υποδομές και υπηρεσίες και να διεισδύσει τεχνοκρατικά με συνέπεια και συνέχεια στις τουριστικές αγορές καταφέρνει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η διασφάλιση της υπεραξίας».

Με βάση τα στοιχεία της Algean Property η μέση τιμή πώλησης κατοικιών στο νησί είναι αυτή στην στιγμή στα 3.750 ευρώ, ενώ όσον αφορά τη μέση τιμή ενοικίασης διαμορφώνεται στα πέριξ των 5.000 ευρώ ανά εβδομάδα.
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom