Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Ξανά Παγκόσμιος συναγερμός κι ο Κιμ το... βιολί του! - Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία


- Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο ο οποίος σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση πέρασε πάνω από την βόρεια Ιαπωνία - Ο πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία στις 06.06 το πρωί της Τρίτης
- Ο πύραυλος έσπασε στα τρία και διαλύθηκε στην θάλασσα κοντά στο Χοκάϊντο - Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε από τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή και να είναι έτοιμοι να προστατευθούν

Ραγδαίες και τρομακτικές είναι οι εξελίξεις μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα ο οποίος πέρασε πάνω από την Βόρεια Ιαπωνία και έπεσε στην θαλασσα κοντά στο Χοκάϊντο.
Ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία στις 06.06 το πρωί τοπική ώρα και σύμφωνα με το κρατικό ιαπωνικό κανάλι ΝΗΚ ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Βόρεια Κορέα, διασπάστηκε στα τρία και έπεσε στην θάλασσα του Χοκάϊντο. 
Οι Ιάπωνες δεν έκαναν καμία προσπάθεια να καταρρίψουν τον πύραυλο αλλά προειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή. Μάλιστα τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού που περιλαμβάνει ακόμα και εκκένωση πόλεων αν  χρειαστεί και μετάβαση των πολιτών σε καταφύγια!
Την εκτόξευση του πυραύλου εκτός από τις ιαπωνικές αρχές επιβεβαίωσαν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.
Το περιστατικό αυτό έρχεται τρείς ημέρες μετά την εκτίξευση τριων πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. 
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τις ζωές του λαού του.
Σε εξέλιξη έκτακτες συσκέψεις σε Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη απειλή από την Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν. 
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: