Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Ξαναθυμήθηκαν για πολλοστή φορά τη Γραμμή 4 του Μετρό! - Δείτε στο διαδραστικό χάρτη τους 14 σταθμούς,που θααα... γίνουν το 2027!!!

Οι εταιρικές “συμμαχίες” που ΘΑΑΑ διεκδικήσουν το έργο,που μέχρι σήμερα δεν "χτύπησαν"

Μια πονεμένη ιστορία ξανάρχεται στην επικαιρότητα από το Reuters μέσω... της Daily Mail!!!Συνήθως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας εξαγγέλλονταν παραμονές εκλογών και ξανάμπαινε στο συρτάρι για να ξαναεμφανιστεί όταν οι συνθήκες το καλούσαν.

Στις αρχές Απριλίου του 2017 μάθαμε ότι προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας,που θα έληγε στις 30 Ιουνίου του 2017... παρατάθηκε όμως για τις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια για τις 31 Ιουλίου και πάλι μετά για τις 10 Αυγούστου.

Διαβάστε εν αρχή τα φρέσκα μαντάτα που έρχονται από το... εξωτερικό και στο τέλος την αναλυτική δική μας ανάρτηση της 11ης Απριλίου με όλα όσα αφορούν την πολύπαθη Γραμμή 4 του Μετρό καθώς κι έναν εκπληκτικό διαδραστικό χάρτη με τους 14 σταθμούς της νέας γραμμής που θα απολαύσουν όσοι ζουν το.... 2027!!!


Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό επέκτασης του μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η ΓΕΚ Τέρνα θα καταθέσει προσφορά στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, δήλωσε εκπρόσωπος της ΓΕΚ Τέρνα.

Προσφορές αναμένεται επίσης να καταθέσουν η "Άκτωρ" με την ιταλική "Ansaldobreda", η "J&P Avax" με την ιταλική "Ghella" και τη γαλλική "Alstom" και η "Μυτιληναίος" με την ισπανική "FCC", δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος που δεν κατονομάζεται.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου, σημειώνει το Reuters. Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός για το έργο ύψους 1,45 δισ. ευρώ, αρχικά, προγραμματιζόταν να αρχίσει στις 30 Ιουνίου, παρατάθηκε για τις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια για τις 31 Ιουλίου.

Οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας αναμένεται να αρχίσουν το 2019 και να διαρκέσουν οχτώ χρόνια!!!

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ", Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός, ώστε οι εργολάβοι να προβούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες, πριν αρχίσει το έργο της επέκτασης. 

Η γραμμή 4 θα καλύπτει το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, το οποίο υπολογίζεται να έχει μήκος 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς.

Οι θέσεις των σταθμών της γραμμής 4 του Μετρό από το Άλσος Βεΐκου ως το Γουδή θα είναι οι εξής:
1. Άλσος Βεΐκου, επί της λεωφόρου Βεΐκου, πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων. Θα σχεδιαστεί ως τερματικός σταθμός.
2. Γαλάτσι, στη διασταύρωση των λεωφόρων Βεΐκου και Γαλατσίου.
3. Κυψέλη, στην πλατεία Κυψέλης.
4. Δικαστήρια, στη διασταύρωση Ευελπίδων και Μουστοξύδη.
5. Αλεξάνδρας, στη διασταύρωση Μουστοξύδη και λεωφόρου Αλεξάνδρας.
6. Εξάρχεια, στην πλατεία Εξαρχείων.
7. Ακαδημία, στη διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα. Ο σταθμός θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό Πανεπιστήμιο της γραμμής 2, αλλά αναμένεται να συνδέεται με αυτόν.
8. Κολωνάκι, στην πλατεία Κολωνακίου.
9. Ευαγγελισμός. Στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας, Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Όπως και ο σταθμός Ακαδημία, ο σταθμός του Ευαγγελισμού θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό της γραμμής 3, αλλά αναμένεται να συνδέεται με αυτόν.
10. Καισαριανή, στη διασταύρωση Υμηττού και Εθνικής Αντιστάσεως.
11. Νήαρ Ηστ, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.
12. Ιλίσια, στην πλατεία Κύπρου
13. Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένια.
14. Γουδή, στην πλατεία Ελευθερίας
Με πληροφορίες από Daily Mail,newsit.gr

Διαβάστε την ανάρτησή μας στις 11 Απριλίου 2017:

Σίγουρα πάμε για εκλογές,αφού ξαναθυμήθηκαν τη Γραμμή 4 του Μετρό! - Δείτε στο διαδραστικό χάρτη τους 14 σταθμούς,που θααα... γίνουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: