Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΟΣ: Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στην Παναγία Εκατονταπυλιανή - Το πρόγραμμα του 3ήμερου εορτασμού (φωτο)


Το «Πάσχα του καλοκαιριού» πλησιάζει,ο δεκαπενταύγουστος είναι προ των πυλών και η μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα εορτασθεί απ' άκρη σε άκρη της χώρας!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, αποτελούν για την Ορθοδοξία ένα από τα μεγαλύτερα λατρευτικά γεγονότα.

Η παράδοση στη χώρα μας προστάζει στη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου,το "Πάσχα του καλοκαιριού" όπως το λέει ο λαός μας, οι πιστοί να επισκέπτονται ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα, που είναι αφιερωμένα στην Κοίμηση της Παναγίας μας, με πρώτες στον κατάλογο τις μεγάλες εκκλησιές στην Τήνο και στην Πάρο.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο είναι ένας από τους αρχαιότερους χριστιανικούς ναούς στον τόπο μας. (Διαβάστε αναλυτικά την ιστορία του ΕΔΩ.)

Και φέτος πλήθος πιστών βρίσκονται ήδη στην Πάρο,ενώ αναμένεται κοσμοπλημμύρα με τις αφίξεις του Σαββατοκύριακου.

Δείτε χθεσινές μας φωτο από το εξωτερικό και το εσωτερικό της πανέτοιμης να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο:

Από την Κυριακή το πρωί,13 Αυγούστου,με τον Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία θα αρχίσουν οι τριήμερες λατρευτικές συνάξεις της Ιεράς Πανηγύρεως στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή και θα κορυφωθούν με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας την Τρίτη το πρωί.
.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ήμερου εορτασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom