Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χιονίζει αυτή την ώρα στην Αθήνα - Συνεχίζουν οι πολικές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις σ' όλη τη χώρα (φωτο)

Σε λευκό κλοιό η χώρα. Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, κυρίως στα ορεινά. Κλειστά σχολεία και στην Αττική. Πότε θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που έχει βάλει στην κατάψυξη τη χώρα, μάλιστα θα υπάρξουν χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 6 έως 8 μποφόρ με τη θερμοκρασία να μην βελτιώνεται αισθητά. Μάλιστα επικρατεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθιστώντας την κυκλοφορία στους δρόμους επικίνδυνη.
Στα βόρεια της χώρας θα επικρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -5 έως 5 βαθμούς, ενώ θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων μέχρι το απόγευμα.


Στην Αττική ο χιονιάς προκάλεσε σημαντικά προβλήματα με πολλά από τα σχολεία του νομού να μένουν κλειστά λόγω του παγετού και της συνεχής χιονόπτωσης κυρίως βόρεια του νομού. Έτσι,κ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα βόρεια προάστια και στα ανατολικά, όπου σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα. Στους δήμους Αμαρουσίου, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Γαλάτσι, Νέο Ψυχικό, Κηφισιά, Αγ. Στέφανος, Θρακομακεδόνες, Νέα Πεντέλη, Μεταμόρφωση, Μάνδρα κλπ τα σχολεία είναι κλειστά.


Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, ιδιαίτερα λόγω της ύφεσης των ανέμων, που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ.
Αναλυτικά: Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων μέχρι το απόγευμα.    
Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: από -5 (μείον 5) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ισχυρός παγετός επικρατεί και στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, όπου η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 7με 8 βαθμούς.

Nησιά Ιονίου , Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Παγετός νωρίς το πρωί κατά τόπους στην Ήπειρο.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο υδράργυρος στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο αγγίζει μετά βίας τους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα συνεχίσουν οι τοπικές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοιακαι την ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασια: από -3 (μείον 3) έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα νησιά, καθώς στην Κρήτη και τις Κυκλάδες η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς δεν ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου. Ο απόπλους των πλοίων κρίνεται απαγορευτικός λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Οι χιονοπτώσεις κυρίως στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασια: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου.
Σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν και τα Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, όπου επικρατούν νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι, με τον υδράργυρο να καταγράφει 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασια: στα νότια από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 1 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασια: από 2 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος "έδειξε" από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι φαίνεται να έχουν υποχωρήσει.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από -2 (μείον 2) έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αντίστοιχη θα είναι η εικόνα του καιρού και για αύριο Πέμπτη.
Πρόγνωση για την Πέμπτη
Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.
Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα Ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός αναμένεται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά.
Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα.
Ανοιχτές είναι οι γραμμές Βόλος-Σποράδες Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Ρίο-Αντίρριο.
Το Λιμενικό συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom