Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Το υπουργείο Οικονομικών διορθώνει τον... υπουργό του για τα περί "δημιουργικής ασάφειας"!

Τρελά πράματα,απίστευτες ερμηνείες των δηλώσεων Βαρουφάκη

Το υπουργείο Οικονομικών,δηλαδή ο Γιάννης Βαρουφάκης,αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να "διορθώσει" τις δηλώσεις του περί δημιουργικής ασάφειας και περί ικανοποίησης αιτήματος του Eurogroup ώστε να μπορεί να περάσει από τα κοινοβούλια, μεταξύ αυτών και του γερμανικού!

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ


"Σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περί «δημιουργικής ασάφειας» της απόφασης του Eurogroup και του καταλόγου μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνεται ότι:

Τα δημοσιεύματα περί «δημιουργικής ασάφειας» ως «τέχνασμα» της ελληνικής κυβέρνησης για να παραπλανήσει τους εταίρους έρχονται σε πλήρη ρήξη με την πραγματικότητα καθώς και με το πνεύμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup.

Ο όρος «δημιουργική ασάφεια», που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, περιγράφει, πιστά, το πνεύμα με το οποίο το Eurogroup, με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου του, πέτυχε να υπερκεράσει τις πρότερες διαφορές ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία παράτασης τεσσάρων μηνών της δανειακής σύμβασης της χώρας στην βάση προκαταρκτικού καταλόγου μεταρρυθμίσεων που συνέταξε η ελληνική κυβέρνηση με την συμβολή εταίρων και θεσμών.

Παραδείγματος χάριν, η φρασεολογία όσον αφορά τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων (τόσο για το 2015 όσο και για μελλοντικά έτη) επιλέχθηκε προσεκτικά ώστε να σηματοδοτήσει την αναθεώρησή τους ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά και στο πλαίσιο της επανεξέτασης του γενικότερου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα έτη. Οι δηλώσεις ότι παραμένουν ανέπαφοι οι ίδιοι στόχοι με το παρελθόν (π.χ. 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 και επόμενα έτη) δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε και με το γράμμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup."

Για να καταλάβετε που ακριβώς χάθηκε η μπάλα δείτε ΕΔΩ τα βίντεο με τις χθεσινές δηλώσεις Βαρουφάκη στον ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: