Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Βόμβα από τον Γ. Βαρουφάκη: Τον Ιούλιο δεν θα υπάρχουν λεφτά για να αποπληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ και ΕΚΤ

"Δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη ήθελαν η Ελλάδα να γίνει Κόσσοβο"!
Ολόκληρη η συνέντευξη του λαλίστατου Βαρουφάκη και στον Real Fm 97,8

Μία νέα βόμβα έριξε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και στη Γιάννα Παπαδάκου ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο ότι η χώρα θα έχει πρόβλημα στο να αποπληρώσει τις δόσεις τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο.

Ακούστε το ηχητικό

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να καθησυχάσει το εσωτερικό της χώρας, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σχετικά με τη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου.

Όπως αποκάλυψε στον ραδιόφωνο του Alpha το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας δεν αποτέλεσε θέμα στο Eurogroup και σημείωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία διαπραγμάτευσης για αυτό το θέμα, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε αυτό εάν δεν υπήρχε η τετράμηνη παράταση.

Εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης για τη συμφωνία που υπήρξε, λέγοντας πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση διέκοψε τις μνημονιακές καταστάσεις. Όπως είπε η κυβέρνηση κατάργησε το e-mail Χαρδούβελη και όλα τα υφεσιακά μέτρα.

Ωστόσο, σημείωσε πως από τα δύσκολα σημεία είναι πως δεν συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και το πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Στη συνέντευξή του, αποκάλυψε πως υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα ισχυρές, οι οποίες όπως ισχυρίστηκε, ήθελαν την Ελλάδα να γίνει Κόσσοβο, με κλείσιμο τραπεζών και μείωση των αναλήψεων.

Σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, την αύξηση του κατώτατου μισθού, ξεκαθάρισε πως όλα τα παραπάνω υπάρχουν μέσα στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απεστάλη στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά τους επόμενους 4 μήνες μόνο και ξεκαθάρισε πως δεν θα θυσιάσει η κυβέρνηση μία ολόκληρη τετραετία κάνοντας πράγματα τις επόμενες εβδομάδες που μπορεί να είναι ριψοκίνδυνα για όσα επιτεύχθηκαν στο Eurogroup.

Ο λαλίστατος κύριος Βαρουφάκης νωρίτερα είχε δώσει μεγάλη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και στο Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8 και μεθαύριο θα πάει και στην εκπομπή του "Ενικός"  στο Star.

Πως τα προλαβαίνεις όλα ρε φίλε και ταυτόχρονα λύνεις-δένεις τα προβλήματα της χώρας!!!

Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Real Fm 97,8 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom