Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλική καταστροφή στην Μάνδρα - Συναγερμός για νέες καταιγίδες στην Αττική (φωτο & βίντεο)


Άνθρωποι κινδύνευσαν και περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από την νεροποντή που έπνιξε την Μάνδρα. Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι και εκατοντάδες αυτοκίνητα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. 
Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο o Αντιδήμαρχος, Ευάγγελος Κώνστας. 
Νέες καταιγίδες εως το μεσημέρι στην Αττική.


Oι ουρανοί άνοιξαν στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Μάνδρα Αττικής και εως τις 3.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής έβρεχε ασταμάτητα. Οι εικόνες της καταστροφής είναι συγκλονιστικές και οι ζημιές τεράστιες. 



Η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει έξι άτομα από τα σπίτια τους, αλλά και ακόμη δύο άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σαν χαρτόκουτα από τους ορμητικούς χειμάρρους...

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 40 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας κυρίως από Μάνδρα αλλά και από Μέγαρα, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα και έχει σπεύσει δύναμη 13 οχημάτων με 28 πυροσβέστες.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aντιδήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας, Ευάγγελος Κώνστας "είναι βιβλική η καταστροφή. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε το βράδυ. Δεν έχει κοιμηθεί κανείς μας και είμαστε όλοι έξω. Η βροχόπτωση ηταν πρωτοφανής, ακόμη και ηλικιωμένοι κάτοικοι δε θυμούνται να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Περισσότερα από 500 σπίτια και αυτοκίνητα εχουν ζημιές απο τις πλημμύρες". 

Συναγερμός για νέες καταιγίδες στην Αττική εως το μεσημέρι. Οπως δήλωσε στο Newsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξουν νέες βροχές και καταιγίδες κυρίως προς την πλευρά της Μάνδρας και στα Βίλλια". 

Οι κάτοικοι με σκούπες στα χέρια προσπαθούν όπως - όπως να περισώσουν οτι μπορούν και να καθαρίσουν τα λασπόνερα. 

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom