Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τα μέτρα και το extra non paper που θα στείλει η Ελλάδα στoυς εταίρους

Τι γράφουν οι Financial Times για την λίστα-Αισιοδοξία στην κυβέρνηση

Παρεμβάσεις σε πέντε επίπεδα περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων που συντάσσει η κυβέρνηση και θα αποστείλει έως αύριο το βράδυ για έγκριση σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, δεν περιέχει αναλυτική κοστολόγηση της αύξησης εσόδων και της εξοικονόμησης δαπανών που θα προκαλέσουν.

Ποιά είναι τα πέντε επίπεδα;

-Ανεξαρτησία του φορολογικού μηχανισμού με τη δημιουργία μιας πλήρως αυτόνομης φορολογικής διοίκησης

-Μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο

-Παρεμβάσεις για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, όπως είναι η προώθηση ηλεκτρονικών διασταυρώσεων

-Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και του λαθρεμπορίου

-Άνοιγμα αγορών και κλειστών επαγγελμάτων με τη χρήση μέρους της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

Τι μένει εκτός καταλόγου

-Οι 100 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο
-Ο κατώτατος μισθός
-Οι συλλογικές συμβάσεις
-Η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων
-Η μείωση των επικουρικών συντάξεων
-Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
-Οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις (όχι αύξηση των φόρων, ούτε και περικοπές δαπανών)

Τι αποκάλυψε το Star για τη λίστα με τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση εκτός από την λίστα των μεταρρυθμίσεων θα αποστείλει και ένα συνοδευτικό έγγραφο στο οποίο θα περιλαμβάνονται και μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, γιατί κρίνουν οι δανειστές και οι ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις που επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία .

Επίσης, συντάσσεται παράλληλα και ένα "non paper", μια άτυπη δηλαδή κοστολόγηση των παρεμβάσεων, δηλαδή πόσο θετικό αντίκτυπο θα έχουν στα δημόσια ταμεία και στην οικονομία μέσο-μακροπρόθεσμα οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Αν εγκριθεί η ελληνική πρόταση για μεταρρυθμίσεις, τότε θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη Eurogroup την Τρίτη. Αν απορριφθούν τότε θα πραγματοποιηθεί νέο Eurogroup στις Βρυξέλλες με στόχο να αναζητηθεί εκ νέου συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των 18 εταίρων της στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η αξιολόγηση που θα γίνει αύριο από τους θεσμούς στο πρώτο ελληνικό κείμενο, θα είναι χαλαρή, γιατί όπως λένε δεν πρόκειται να εκταμιευτεί σύντομα κάποιο ποσό για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται βέβαιη ότι θα λάβει το "πράσινο φως", προκειμένου να περάσει στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης.

Τι γράφουν οι Financial Times για την λίστα

Την ίδια ώρα δημοσίευμα, των Financial Times αναφέρει πως η επιστολή που θα στείλει ο Γιάνης Βαρουφάκης στους "Θεσμούς" θα περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες και οι οποίες ανταποκρίνονται στους όρους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Το δημοσίευμα τονίζει, πως οι μεταρρυθμίσεις θα είναι κυρίως «διαρθρωτικού χαρακτήρα» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων ή την μείωση των εξόδων, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα θα διευκρινίσει τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και των καυσίμων, από τα οποία θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο από τις ειδήσεις του Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom