Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

"Η συμφωνία δεν χρειάζεται να έρθει για επικύρωση στη Βουλή"! Αποφασίζομεν και διατάσσομεν... λαγός Στρατούλης (βίντεο))

Δηλαδή οι Γερμανοί που την πήγαν στη Βουλή τους είναι μ@λ@κΕς

Τον ξαμόλυσαν το Στρατούλη ως... λαγό για να μετρήσουν αντιδράσεις...

Μία δήλωση η οποία σίγουρα θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις έκανε σήμερα ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά, ότι «η συμφωνία που κλείστηκε δεν χρειάζεται να έρθει για επικύρωση στην Βουλή»!

Ο Δημήτρης Στρατούλης ρωτήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega για το κατά πόσο η συμφωνία που έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές θα έρθει στην Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία και απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία μας.


"Με βάση τη νομοθεσία μας και το θεσμικό μας πλαίσιο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να συμπληρώσει: "Από εκεί και πέρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, μπορεί να έρθει για ενημέρωση της Βουλής. Αυτό προβλέπεται και αυτό θα κάνουμε. Εσείς πολύ εύλογα ρωτάτε και καλά κάνετε, ωστόσο εγώ απορώ με την βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί μέσα στο μυαλό τους έχουν ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο όπως αυτά που υπέγραφαν αυτοί και βιάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα έρθει για να το ψηφίσουν ως μνημόνιο. Εμείς τους λέμε ότι δεν είναι μνημόνιο και γι' αυτό δεν χρειάζεται να έρθει και να ψηφιστεί από την Βουλή".

"Το κομμουνιστικό κόμμα από την άλλη", συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης "στον δικό του κόσμο θεωρεί επίσης ότι αυτό είναι μνημόνιο και λέει να έρθει στην Βουλή, να το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκτεθούν και να λέω να κι αυτοί συνεχίζουν τα μνημόνια. Ούτε στους μεν θα κάνουμε την χάρη, ούτε στους δε. Θα έρθει, θα γίνει αντιπαράθεση, θα γίνει συζήτηση, αλλά δεν χρειάζεται κύρωση από την Βουλή. Δηλαδή εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα ζητάνε οι δανειστές της χώρας; Αυτή η περίοδος τέλειωσε. Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα και η κυβέρνησή της μπορεί και πρέπει να αποφασίζει τι θέλει κύρωση, τι δεν θέλει, εφόσον βεβαίως έχει τις σωστές νομικές γνωμοδοτήσεις και είναι σύμφωνη με το νόμο και το Σύνταγμα".

"Ούτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έρθει και δεύτερον όσον αφορά στο να έρθει στην Βουλή, ο νόμος που υπάρχει λέει ότι οι επεκτάσεις δανειακών συμβάσεων μπορεί να υπογράφονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το μόνο που οφείλει είναι να τις φέρει στην Βουλή για ενημέρωση. Επομένως, στην Βουλή για ενημέρωση θα έρθει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom