Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο Μπάμπης Δρόσος,παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο Μπάμπης Δρόσος, «βυθίζοντας» στο πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού.Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια,τα οποία τελικά τον λύγισαν. Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 11.00 στα Λευκάκια Ναυπλίου.


Ο Μπάμπης Δρόσος γεννήθηκε το 1927 στο Θησείο και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θύελλα Περιστερίου,κατά τη διάρκεια της  αγωνίστηκε στους ΑΟ Ταξιαρχών Περιστερίου,  Ατρόμητο Περιστερίου και Ολυμπιακό Πειραιώς.

Με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Ελλάδος, κατά την δεκαετή  παρουσία του στο λιμάνι (1948-1958),ενώ αγωνίστηκε 8 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος,φόρεσε επίσης και τη φανέλα της Εθνικής Ενόπλων και της Ελληνικής Αεροπορίας.

Ο Μπάμπης Δρόσος αγωνίζονταν στη θέση του σέντερ χαφ,του  σέντερ φορ και του έξω αριστερά,στην οποία και διακρίθηκε ιδιαίτερα.Ονειρό του ήταν να παίξει τερματοφύλακας,όμως δεν έπαιξε ποτέ σ' αυτή τη θέση...

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη Δρόσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν χρυσή ιστορία με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Σύσσωμη η «ερυθρόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ιστορίας του Θρύλου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού:

Ο Μπάμπης Δρόσος βρίσκεται στο πάνθεον των ηρώων της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον ουρανό του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έγραψε σελίδες δόξας την δεκαετία του ’50, δίδοντας στον Ολυμπιακό το προσωνύμιο «Θρύλος», μαζί με τους μεγάλους συμπαίκτες του, κατακτώντας πρωταθλήματα, Κύπελλα και νταμπλ, ενώ προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες σαν προπονητής στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα την ιστορική εποχή της δεκαετίας του ‘60 μαζί με τον Μάρτον Μπούκοβι. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.

Τιμή και δόξα στον θρυλικό Μπάμπη Δρόσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom