Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ NH-90: Τα πάντα για την υπόθεση που ο Καμμένος θεωρεί σκάνδαλο κι "έφαγε" Αρχηγό


του Κώστα Φράγκου

Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους: Το πουλί που σχίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και το οικονομικό έγκλημα του Μανδαρίνου – Υπουργού.Ντεγκ – Τσιάο – Πινγκ.

Στις 01.09.2003 υπογράφηκε μεταξύ Ελληνικού ΥΕΘΑ και Εταιρείας NH INDUSTRIES (Γαλλογερμανικής EURO COPTER, AGUSTA, FOKKER) η σύμβαση 034Α/03 για την προμήθεια είκοσι (20) ελικοπτέρων ΝΗ-90 (16 επιχειρησιακών και 4 ειδικών αποστολών) με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, απορριφθεισών, συλλήβδην, χωρίς καμία αιτιολόγηση άλλων προσφορών (π.χ. της Αμερικανικής SIKORSKY).


Η σύμβαση αυτή αποτελεί την πλέον βρωμερά περίπτωση στο χώρο των εξοπλισμών 1996-2004.

Παρά τα καταγγελτικά δημοσιεύματα μικρού μέρους του τύπου (η πλειοψηφία των ΜΜΕ τήρησε αιδήμονα σιωπή ή χειροκροτούσε. Ήταν τα παπαγαλάκια μεγάλου ή μικρού ράμφους). Η Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν είχε συγκινηθεί. Το γιατί εξηγείται. Οι συνδαιτημόνες ήταν πολλοί και υψηλά ιστάμενοι. 

Επομένως η ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας κ. Π. Καμμένου περί άμεσου ελέγχου της προμήθειας και μη παραλαβής άλλων Ε/Π, εφόσον δεν αρθούν οι εκκρεμότητες, ήχησε ωραία στ’ αυτιά μας. Έπειτα από 12 χρόνια! Ωστόσο, θα έλεγα too late, αγγλοσαξωνιστί ή trop tart για το γαλλομαθή κ. Υπουργό. Είναι, όμως, κάτι σπουδαίο, ας μη γκρινιάζουμε.

Γενικά – Διαπιστώσεις

• Οι ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών της εποχής (Σημίτης – Παπαντωνίου – μέλη ΚΥΣΕΑ) αλλά και των ακολουθησάντων (Καραμανλή, Μεϊμαράκη, Γ. Παπανδρέου, Βενιζέλος κ.α.) είναι τεράστιες. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Είναι μία από τις προίκες που θα πάρει μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος.

• Τα Ε/Π αγοράστηκαν σε τιμές εξωφρενικές σε σχέση μ’ αυτές που τα προμηθεύτηκαν άλλες χώρες π.χ. Φινλανδία. Μιλάμε για 100άδες εκατομμύρια € Συνολικό κόστος 657,5 εκ. € «καπελωμένο» με 70 εκ. € από την DEUTSCHE BANK (για την πληρωμή με SWAPS). Όλες οι προμήθειες έπρεπε να περνούν από τον πάγκο της D.B. Σύνολον 727,50 εκ. €

• Το ΥΕΘΑ και προσωπικά ο Υπουργός εκδήλωσε το συγκινητικό του ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής, ώστε κατόρθωσε να επιτύχει ως ΕΠΑ το φοβερό ποσοστό 1,19% (!!) Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Τον ίδιο χρόνο οι Φιλανδοί εξασφαλίζουν 50%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται ως κλοπή δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, πέραν της τιμής πρόσκτησης. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Αν η πράξη αυτή με την κωμωδία των ΑΩ, δεν λέγεται εθνική προδοσία, τι άλλο μπορεί να ονομάσουμε έτσι, (υπόψη η ανάδοχος εταιρεία, όπως πληροφορήθηκα, ουδόλως«στριμώχθηκε» για να δώσει ότι όφειλε. Τους χάιδευαν οι Έλληνες Αξιωματούχοι).

• Οι ίδιοι αξιωματούχοι δεν απαίτησαν, όπως επιβάλλει ο Νόμος, εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης τράπεζας, όπως απαιτεί ο Νόμος, αλλά περιορίστηκαν σ’ αυτή της εταιρείας. Φιλαράκια ....

• Τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ) άγγιζαν, θεωρητικά τα 862 εκ. € με αυθαίρετη κοστολόγηση . Αριθμητικά ήσαν 14 εκ  . Μετά από οκτώ (8) χρόνια, δηλ. το 2011 είχαν πραγματοποιηθεί μόνο τα τέσσερα (4) (Φ. 900Α/8426/11 687 / ΥΕΘΑ). Ποιος να ενδιαφερθεί; Οι κ. Μειμαράκης, Βασιλάκος ή Βενιζέλος.

• Εν τω μεταξύ ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση (άρθρο 4) η πρώτη καταβολή χρημάτων (12.823.770 ….) από το ΥΕΘΑ προς την ΝΗΙ είχε προγραμματισθεί τον Οκτώβριο 2005 την 01-10-03 δόθηκε εντολή από κάποια «αόρατη» δύναμη στο ΥΠ. ΟΙΚ. να καταβάλει στη ΝΗΙ 242 εκ. € προκαταβολή! Ενώ δεν είχαν παραλάβει ακόμη ούτε φωτογραφία του Ε/Π. Οι μεγάλες προκαταβολές, που είχαν καθιερωθεί, επί Άκη, αντιλαμβάνεσθε, τι σκοπό εξυπηρετούσαν. Αυτά, φυσικά, "εν αγνοία" του κου Πρωθυπουργού … Η προκαταβολή δόθηκε ατόκως!

• Πέρας παράδοσης των 20 Ε/Π οριζόταν η άνοιξη του 2009Τον Οκτώβριο 2014, μετά 5 χρόνια, είχαν παραδοθεί μόνο 10, όχι πλήρως επιχειρησιακά, αλλά χαρακτηρισμένα ΙΟC (INITIAL OPERATING CAPABILITY). Τα περισσότερα είναι σήμερα εκτός ενεργείας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

• Η ευγενής Ελληνική πλευρά, πολιτικοστρατιωτική, δεν απαίτησε υπογραφή, παράλληλα με τη σύμβαση, συμφωνίας FΟS (FULLOWING ON SUPPORT) με την οποία θα εξασφάλιζαν τεχνική υποστήριξη που σήμερα δεν υπάρχει .

• Η «διαπραγματεύσεις» αγοράς έγιναν ενταύθα από υπηρεσιακούς παράγοντες την AXON και την EADS (Κ. Βάϊς, με βοηθούς του). Ο νόμιμος εκπρόσωπος της EUROCΟPTER λέγεται ότι παραμερίστηκε. Δεν τους χρειαζόνταν .

• Ο απαράβατος όρος των προδιαγραφών, «το προς προμήθεια Ε/Π να είναι σε γραμμή παραγωγής …» δεν λήφθηκε υπόψη

Σύντομο ιστορικό
Η 25/02/2002 υπήρξε μια από τις πλέον ευτυχείς της ζωής του κ. Γ. Παπαντωνίου. Περιβαλλόμενος από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Γ. Αντωνακόπουλο και τους τρεις Επιτελάρχες, γεμάτος πατριωτική συγκίνηση ανήγγειλε την προμήθεια 42 Ε/Π ΝΗ-10,12 Ε/Π ΑPACHI και τον εκσυγχρονισμό έξι (6) φρεγάτων του ΠΝ Συνόλου δαπάνης περί τα 2 δις! Το ντεκόρ των πέριξ υψηλόβαθμων επωμιδοφόρων το ήθελαν οι εκάστοτε ΥΕΘΑ όταν πρότειναν παρανομίες ώστε να παραπλανούν τους πολίτες. 

Επαναλαμβάνω για να μην το λησμονήσετε: 2 δις € (η καθαρότητα και των δύο άλλων προγραμμάτων APACHI, εκσυγχρονισμού είναι αμφισβητήσιμη) 

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι με την προμήθεια των NH-90 εισερχόμαστε, μεγαλοπρεπώς, στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια (τα καλά της λουζόμαστε σήμερα) και ότι θα πάρουμε θέση στην NAHEMA (Οργανισμός υποστήριξης συμμετεχόντων στο πρόγραμμα) οπότε θα συμμετέχουμε στην κατασκευή ανταλλακτικών, στην στήριξη της συντήρησης κα. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ουδέποτε εισήλθαμε στην NAHEMA, γιατί ουδέποτε το ζητήσαμε.

Στο επόμενο ΚΥΣΕΑ (01.09.03) τα Ε/Π από 42 έγιναν 20 ενώ η διατεθείσα δαπάνη παρέμεινε η ίδια δηλ. 657.523.000€ συν τα 70 εκ. € «καπέλο» της DEUTSCHE BANK για την πληρωμή των SWAPS.
Οι τιμές ήταν εξαιρετικά φουσκωμένες αλλά η εξουσία, με διάφορες αλχημείες, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί, χωρίς να πείθει, ότι η ελληνική περίπτωση, είναι EXTRA και το Ε/Π χωράει…. περισσότερους! Η ΝΗΙ παράγει, ως γνωστό, δύο (2) τύπους, τον ΤΤΗ για Στρατό και NFH για Ναυτικό. Εμείς και οι Φιλανδοί αγοράσαμε τα ΤΤΗ, ξεκάθαρα πράγματα. Στη συνέχεια τα σαΐνια, της ΓΔΑΕΕ σε συνεργασία με πρόθυμους στρατιωτικούς φόρτωσαν το Ε/Π με κάθε είδους περιττά extra για ευνόητους λόγους.
Μετά, αρκετά μετά, από την υπογραφή της σύμβασης έγινε, στα μουλωχτά, τροποποίηση των αρχικών προδιαγραφών ώστε να προσαρμοσθούν στη φωτογραφία του επιλεγέντος. 
• Ρεκόρ ταχύτητας. Η κατακυρωτική διαταγή εκδόθηκε μία ημέρα μετά την υποβολή των πρακτικών διαπραγματεύσεων και με παράνομη παράκαμψη Γνωμοδοτικών Οργάνων (ΚΓΕΠ)

Η κορύφωση του αμοραλισμού
Απατεών συμφυρόμενος με Έλληνα
πολιτικό κινδυνεύει να διαφθαρεί.

Γιώργος Κοσκωτάς

Τον Ιούνιο 2004 ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος παροτρυνόμενος από τις διακηρύξεις του Πρωθυπουργού του κ. Κων. Καραμανλή (του μετέπειτα ονομασθέντος Νταβατζηδοκτόνου ή Σκανδαλοθάπτη) συγκρότησε Επιτροπή Ελέγχου της προμήθειας των ΝΗ-90 υπό τον Σχη Γιώργο Πατρινό (ΑΠ Φ 900/21/18/ 18 Ιουν 04).
Το πόρισμα της Επιτροπής υπήρξε καταπέλτης για όλα τα κεφάλαια της σύμβασης! Οι Ηρωδιάδες μαίνονται! Η έκθεση έπρεπε να εξαφανισθεί ενώ ταυτόχρονα ο Σχης να παρουσιασθεί ως ύποπτος ηθικά και αφερέγγυος. Το έργο ανέλαβαν δύο (2) γνωστά παπαγαλάκια της Εξουσίας δημοσιογράφοι (ενώ τα επώνυμα ΜΜΕ τηρούσαν σιγή ιχθύος) που δεν δίστασαν να παρουσιάσουν τον Αξιωματικό ως κραγμένο γκέϊ με ανωμαλίες! Του διέλυσαν την οικογένεια, τον έκαναν να παραιτηθεί και να φύγει στον Καναδά, ενώ το ΓΕΣ έμενε απαθές. Τους μήνυσε. Ο ένας καταδικάσθηκε αμετακλήτως για συκοφαντική δυσφήμηση ενώ άλλος, συστηματικά, φυγοδικεί. Οι ηθικοί αυτουργοί ουδέν έπαθαν.

Κατάφερα και επικοινώνησα με τον κ. Πατρινό όταν είχε έλθει στην Ελλάδα για τη δίκη (που δεν έγινε) και μου αφηγήθηκε όλη την περιπέτεια του που του έστεισε η συμμορία.
-Η έκθεση Πατρινού δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (Απ΄ρίλιος 2007) με τίτλο ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΝΗ90 – Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ.
Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Μεϊμαράκης Γ.Γ. Εξοπλισμών ο κ. Ε. Βασιλάκος. Ουδεμία συγκίνηση. 
- Σημειώνεται ότι το πόρισμα υποβλήθηκε στον έντιμο Εισαγγελέα – ανακριτή κ. Παν. Αθανασίου (σημερινό Εισαγγελέα ΣΔΟΕ) από τον κ. Σπ. Σπηλιοτόπουλο, ολίγο πριν καρατομηθεί από τον Κ.Κ. ……. Άρχισε τακτική ανάκριση, αλλά όταν ο ανακριτής προσέγγιζε στο πόρισμα του αφαιρέθηκε ο φάκελλος (έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του) και του ανέθεσαν τα «επείγοντα» θέματα Ζαχόπουλου και SIEMENS. Τα σχόλια δικά σας.
- Προσθέτω για εξυπηρέτηση των ερευνητών ότι δύο βουλευτές της ΑΝΕΛ (μετέπειτα ανεξαρτητοποιηθέντες και τελικά καταποντισθέντες) κ. Γιοβανόπουλος και Νταβρής υπέβαλαν σκληρές ερωτήσεις στη Βουλή (3060/23-10-13) για την υπόθεση των ΝΗ – 90 και ουδεμία απάντηση έλαβαν. ΟΜΕΡ ΤΑ …..
- Ο, δι' ολίγον, Γ.Γ. Εξοπλισμών κ. Γ. Ζορμπάς υποβάλλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (2014) έγγραφο με το ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την σύμβαση, αναφέροντας σημεία και τέρατα, ω βλαπτική για το Ελληνικό Δημόσιο. Ποια η τύχη αυτής της αναφοράς; (Δημοσιεύθηκε ολόκληρη από το ΟΝ ALERT). 

Προσωπικές εμπειρίες στο θέμα

Curiosity cills the cat. (Η περιέργεια σκοτώνει τη γάτα –Αγγλ. παροιμία) 

Από το 2004 συνεργάζομαι με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ. Το αντικείμενο της ληστείας αυτής με είχε απασχολήσει. Αρχίζοντας από το 2006 δημοσίευα σχόλια. Στις 20/4/07, δημοσίευσα εκτενές ρεπορτάζ. Ομοίως τον Ιανουάριο του 2011. Τελευταία μου κείμενα ήταν τα δημοσιεύματα στις 14.10.13 και 11.11.13, πρόσφατα . Σε ώτα μη ακουόντων. 

Στις αρχές του 2006, όταν πια το θέμα βρώμισε κυριολεκτικά και οι υπεύθυνοι έκαναν τα πάντανα το κουκουλώσουν κάποιος κύριος του χώρου με απεκάλεσε συκοφάντη της έντιμης Κυβέρνησης Σημίτη και ιδιαίτερα του Πατριώτη Υπουργού κ. Γ. Παπαντωνίου. Όταν ανέφερα ότι η τιμή του Ε/Π ήταν παραφουσκωμένη. «Παραμύθια δικά σου» μου είπε. Το θέμα με πείσμωσε και ζήτησα από την Πρεσβεία της Φιλανδίας (MHS) να με συνδέσει με ένα αρμόδιο του Φιλανδικού ΥΕΘΑ για να πάρω επίσημες πληροφορίες. Όντως, μου δόθηκε το όνομα (J. Rautalahti) και το fax του. 
Του έστειλα ένα ευγενικό fax με πολλές ερωτήσεις που οι απαντήσεις με άφησαν κατάπληκτο, αλλά ο φίλος δεν μου ‘έδωσε τιμή μονάδας. Στη θέση της απάντησης ήταν η λέξη SECRET.
Επανήλθα υπενθυμίζοντας του ότι η Φιλανδία θεωρείται η Ακρόπολη της διαφάνειας και δεν έχει δικαίωμα να αρνείται. Αυτός επανέλαβε την απάντηση: SECRET. Άρχισα να θαυμάζω την διεθνή OMERTA. 

Πείσμωσα. Διαπίστωσα ότι Πρόεδρος της ΕΕ εκείνη την εποχή (Β’ εξάμηνο 2006) ήταν ο Πρωθυπουργός Φινλανδίας κ. MATTI VANHANEM. Δεν έχασα καιρό, και με τη βοήθεια της Πρεσβείας, του έστειλα μια επιστολή διαμαρτυρίας. Σε λίγο δόθηκε εντολή! (02-02-07). «Δώστε στον Έλληνα ότι σας ζητάει!!» (Όλα τα φιλανδικά έγγραφα στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου). 

Την έκπληξη διαδέχθηκε η οργή. Ιδού τα βασικά στοιχεία που μου έδωσαν οι Φιλανδοί.
- Κόστος 20 Ε/Π ….. (Σύμβαση 1/10103) 336, 72 εκ. €
- Πρόσθετο κόστος (τιμές 2001) 6,27 εκ. €
- Συναρμολόγηση των 2 πρώτων Ε/Π στη NH-I στην Γαλλία και των υπολοίπων στην Φιλανδική ΕΑΒ (PATRIA)
- Συναρμολόγηση κινητήρων σε εγχώρια εργοστάσια
- ΕΠΑ πάνω από 50% (έναντι της 1,19% δικής μας)
- Διάφορα Ελληνικής – Φιλανδικής Σύμβασης 370 εκ. € 

Μια μικρή παρένθεση

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον ίδιο χρόνο στέλνει έγγραφο (2/8741/0023Α/13.02.02) στο ΥΕΘΑ (αποδέκτης Γ.Γ. κ. Τραυλός) στο οποίο τονίζει (….)… Οι δαπάνες για εξοπλισμούς υπερβαίνουν, ήδη την ετήσια οροφή. Ανάλογη είναι η εικόνα για τα έτη 2003,2004. Επομένως η χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων δεν είναι εφικτή αφού θα προκαλέσει περαιτέρω υπέρβαση….
Αυτά, βέβαια, εγράφησαν στις σόλες των υποδημάτων του κ. Κ. Σημίτη, Ν. Χριστοδουλάκη (ΥΠΟΙΚ) και Γ. Παπαντωνίου οι οποίοι σήμερα αθρογραφούν, θρασύτατα, προτείνοντας μέτρα σωτηρίας της Χώρας που αυτοί, με άλλους, βύθισαν…
Αυτούς τους εξωφρενικούς δανεισμούς που άλλο στόχο είχαν παρά την αμυντική θωράκιση της Χώρας πληρώνουμε σήμερα.


Και άλλη μία

Την Άνοιξη 2010 (Υπουργός Άμυνας κ. Ε.Βενιζέλος) το πρόγραμμα είχε εκτροχιασθεί πλήρως. Το άφησαν να εκτροχιασθεί οι τρείς Βαγγέληδες, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος, Βασιλάκος. Η υπόθεση είχε βρωμίσει τόσο που, οι εμπλεκόμενοι κατάλαβαν ότι έπρεπε να γίνει κάποια σωτήρια επέμβαση. Την έκανε ο Βενιζέλος, εξπέρ σ’ αυτά. Αντί να απαιτήσει επιστροφή της παχυλής προκαταβολής (συν τόκους), να επιβάλει ποινικές ρήτρες και να καταγγείλει τη σύμβαση (όπως έκανε η Νορβηγία), υπογράφει (05.08.10) την 3η τροποποίηση με την οποία τακτοποιούνται όλες οι εκκρεμότητες της NHI και δέχθηκε για τη μεγαλοψυχία του, μικρή έκπτωση από τις συμφωνηθείσες τιμές. Grosso colpo! Έχετε ακούσει ποτέ να κάνει εταιρεία εκπτώσεις μετά 7 χρόνια από της υπογραφής της σύμβασης; Τι ποσοστό προκαταβολής, ρήτρων κλπ. αντιπροσωπεύει η έκπτωση; Και η παράδοση των Ε/Π; Τακτοποιήθηκε κι’ αυτή μ’ ένα νέο πρόγραμμα που ευνοεί την εταιρεία. 2010 ούτε τα μισά ελικόπτερα δεν είχαν παραδοθεί. 

Ο κ. Ε. Βενιζέλος πανηγυρίζει (Φ 900α/8426/11687/1-4-11) και δέχεται συγχαρητήρια από τον κ. Βαίλ ο οποίος ξεσαλώνει εντελώς από τον ενθουσιασμό του συγχαίροντας τον και γιατί μετέφερε την έκθεση πολεμικών Υλικών από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, τη οποία ο πομφολυγώδης Υπουργός, τελικά, την διέλυσε! (Να ένα άλλο θέμα να κοιτάξει ο κ. Καμμένος). Ουδεμία αντίδραση σημειώθηκε τότε από σύμπασα την Αντιπολίτευση.

Και τώρα;
Εκείνο που πρέπει να κοιτάξει το ΥΕΘΑ, πέραν από το ελέγξει αμαρτίες εμπλεκομένων στο όργιο που δεν έχουν παραγραφεί, είναι να απαιτήσει από την ΝΗΙ να παρέξει στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αυτό που της στέρησε το 2003, λόγω αδιαφορίας των Ελλήνων Πατριωτών. Δηλ. εργασία, κατασκευές κλπ ώστε να πάρει μία ανάσα ο μελλοθάνατος. Ο αιτών και λαμβάνει.
Επίσης την άμεση υπογραφή FOS.
ΣΗΜ.:
Ιχνηλατείται απόπειρα απόδοσης ευθύνης για την θλιβερή αυτή υπόθεση των ΝΗ - 90 στον νυν Α/ΓΕΣ, άριστο Αξιωματικό, Στρατηγό κ. Χρ. Μανωλά (!!!). Εάν επιμείνουν θα γελοιοποιηθούν. Τους ενόχους τους έχουν μπροστά τους και πρέπει να τους παρουσιάσουν. Θα επικρατήσει το πνεύμα "αδελφότητος" των συναδέλφων της συντεχνίας των κλεπτομανών πολιτικών.

Οι αποπειρόμενοι να θίξουν τον Α/ΓΕΣ προβάλλουν το σύνολο των Αξιωματικών του Στρατού που έχουν μάτια και βλέπουν. Ελπίζω να επικρατήσει σύνεση...


http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom