Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ακόμα μια τραγωδία:Θάνατος ηλικιωμένου από αναθυμιάσεις στη Σπάρτη


Τραγικό τέλος επιφύλασσε η μοίρα για έναν 83χρονο άνδρα στη Σπάρτη, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τη σύζυγό του, επί της οδού 9ης Μεραρχίας, στο τέρμα της Λυκούργου, λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση για Μυστρά.

Όλα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 6/12, όταν φωτιά ξέσπασε λόγω υπερθέρμανσης ηλεκτρικής σόμπας,
με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αποπνικτικοί καπνοί να γεμίσουν το εσωτερικό της οικίας του ηλικιωμένου ζευγαριού, που αιφνιδιάστηκε και δε μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα.

Περίοικοι έσπευσαν για να προσφέρουν βοήθεια στο ζευγάρι και να τους απομακρύνουν από το χώρο. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Π.Υ. Σπάρτης, οι άνδρες της οποίας έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε διασωληνωμένο τον ηλικιωμένο άνδρα στο Νοσοκομείο Σπάρτης με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες ανάνηψης του 83χρονου από τους γιατρούς, δυστυχώς, ήταν ήδη αργά για τον άτυχο γέροντα, καθώς λίγο αργότερα κατέληξε…

Το τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην, ολοένα αυξανόμενη το τελευταίο διάστημα, μακάβρια λίστα των θανάτων από πυρκαγιές και αναθυμιάσεις, επιβεβαιώνοντας με τον πιο οδυνηρό τρόπο ένα ακόμα αντίκτυπο της κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση θερμαντικών σωμάτων, τζακιών και λοιπών εναλλακτικών πηγών θέρμανσης, ενώ αυτοσχέδιες πρακτικές(πχ μαγκάλι), όπως μαρτυρά η θλιβερή επικαιρότητα, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο.
http://www.notospress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom