Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γυναίκα καμικάζι σκορπά τον θάνατο σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρωσίας - 18 νεκροί και 40 τραυματίες (φωτο & βίντεο)

Τουλάχιστον 18 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 οι τραυματίες από έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε την Κυριακή σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νότια Ρωσία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, που εξέταζαν από την αρχή όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, κύρια ύποπτη της έκρηξης είναι μία γυναίκα η οποία φέρεται να είναι καμικάζι και να ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά.
Αρχικά, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό σιδηρόδρομο του Βόλγκογκραντ, χωρίς να προβεί αμέσως σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αρχών, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 13, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό σε 18. Μάλιστα, αναφέρουν πως μεταξύ των νεκρών είναι κι ένα παιδί.

Προς το παρόν, δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό, ωστόσο αυτή σημειώνεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Doku Umarov, με την οποία καλούσε τους συντρόφους του για επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης 

Σημειώνεται πάντως πως στις επαρχίες της Νότιας Ρωσίας έχουν πολλές φορές σημειωθεί επιθέσεις Ισλαμιστών ανταρτών εξ αιτίας των δύο ξεχωριστών πολέμων στην Τσετσενία. Στις 21 Οκτωβρίου, επίσης μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε λεωφορείο και πάλι στο Βόλγκογκραντ. Κατά την εν λόγω επίθεση αυτοκτονίας έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα.   Την Παρασκευή, τρία άτομα σκοτώθηκαν στην πόλη Pyatigorsk στον Βόρειο Καύκασο, όταν ένα αυτοκίνητο εξερράγη.


Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματίες και νεκρούς

Πανικός επικράτησε μετά την επίθεση
Πανικός επικράτησε μετά την επίθεση

Ασθενοφόρα έσπευσαν άμεσα στο σημείο της έκρηξης
Ασθενοφόρα έσπευσαν άμεσα στο σημείο της έκρηξης

Τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: Associated Press/ RT
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom