Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Λευκές νύχτες σε μαύρο φόντο

Στην Ελλάδα της μαζικής φτωχοποίησης, ένα νέο είδος αστέγων κατακλύζει τα πάρκα. Στην Ελλάδα της μαζικής φτωχοποίησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα κρατητήρια ακόμη και για ευτελή χρέη προς το δημόσιο. Στην Ελλάδα της μαζικής φτωχοποίησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αυτοκτονούν…

Γράφει η Ντίνα Ιωακειμίδου
Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, βέβαια, μάς έχει κουνήσει ήδη από το 2012 επιτιμητικά το δάκτυλο, καθότι, σύμφωνα με την ίδια, παρακολουθούμε μια άνευ προηγουμένου κομματική εκμετάλλευση των αυτοκτονιών, οι οποίες, πάντα σύμφωνα με την ίδια, ουδεμία σχέση έχουν με τα μέτρα λιτότητας.
Στην Ελλάδα της μαζικής φτωχοποίησης, ωστόσο, η πραγματικότητα την διαψεύδει. «…Ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις δημόσιου χρέους» έγραφε ο Άρης Χατζηστεφάνου στο UNFOLLOW 22 «είναι μια συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων, οι οποίοι προτιμούν να εξοφλούν το χρέη τους σε ξένες τράπεζες θυσιάζοντας τον πληθυσμό. Στα δικαστήρια του μέλλοντος θα μπορεί να τεκμηριωθεί πολύ εύκολα ότι δεκάδες Υπουργοί Υγείας είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένες μελέτες για τις επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στα επίπεδα θνησιμότητας, αλλά έβαλαν την υπογραφή τους για να πεθάνουν χιλιάδες συμπολίτες τους.»

Η Ελλάδα της μαζικής φτωχοποίησης πνίγεται από την αιθαλομίχλη, υποθηκεύοντας το μέλλον των πολιτών της. Στην Ελλάδα της μαζικής φτωχοποίησης κεντρική θέρμανση χρησιμοποιούν οι μισοί απ” όσους χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν και όλο και περισσότεροι προσπαθούν απελπισμένα να ζεσταθούν με ακατάλληλα και επικίνδυνα μέσα. Στις 23 Δεκεμβρίου η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημιούργησε ένα βίντεο αφύπνισης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης που συνοψίζεται στην εξής φράση: «Σήμερα στην Ελλάδα η φτώχεια απειλεί τη ζωή. Και μερικές φορές σκοτώνει. Μέσα στον ύπνο. Δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, όταν άλλοι κοιμούνται γύρω από ένα μαγκάλι».
Η αποδελτίωση του Τύπου των τελευταίων μόνο ημερών σοκάρει:
  • Νεκρός ανασύρθηκε από τους άνδρες της πυροσβεστικής ηλικιωμένος άνδρας στην Καρδίτσα. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε λυόμενη κατοικία.
  • Νεκρό σε εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο σπίτι βρήκαν σήμερα το πρωί έναν άστεγο περίπου 75 ετών που είχε βρει καταφύγιο εδώ και λίγο καιρό.
  • Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα  πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο.
  • Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Ιωνίας.
  • Από καμινάδα τζακιού εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Αιανή Κοζάνης με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.Οι ηλικιωμένοι ένοικοι του σπιτιού απομακρύνθηκαν εγκαίρως και δεν κινδύνευσαν.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στη Φιλοθέη. Από δύο διαμερίσματα απεγκλωβίστηκαν 3 ηλικιωμένες με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Για κατάσβεση πυρκαγιάς ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική στο Δήμο Περιστερίου.Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο διαμέρισμα ενώ απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένα νεογέννητο, με αναπνευστικά προβλήματα δύο παιδιά και δύο ενήλικες.
  • Νεκρό εντοπίστηκε άτομο αγνώστων στοιχείων ύστερα από κατάσβεση πυρκαγιάς στον Δήμο Αθηναίων.
Παρόλα αυτά, τον χειμώνα του 2013-14 λάβαμε την ηθική ικανοποίηση της αποστέρησης των φραγκάτων από τις θερμαινόμενες πισίνες τους. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πλούσιοι αυτής της χώρας περιμένουν τη μείωση των τιμών για να θερμάνουν τις πισίνες τους. Επίσης, τα Χριστούγεννα του 2013 μάθαμε ότι η «Αθήνα Γιορτάζει», ενώ σήμερα, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, του περιφερειάρχη Αττικής και του δημάρχου Αθηναίων, θα γιορτάσουμε τη Λευκή Νύχτα, καθώς, πέραν των λοιπών εορταστικών εκδηλώσεων, θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ τα εμπορικά καταστήματα.
Έτσι, τουλάχιστον θα διευκολυνθούμε στις αγορές μας, τις οποίες δεν έχουμε χρήματα να πραγματοποιήσουμε, με τη βοήθεια έστω ημιλιπόθυμων από την κούραση εμποροϋπαλλήλων. Παρεμπιπτόντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων».
Καλές αγορές. Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν.
http://unfollow.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom