Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί στην οικία του Γερμανού πρέσβη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι (βίντεο)

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες

- Άγνωστοι πυροβόλησαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη 
- Δεν υπάρχουν ζημιές στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι
- Για 20 πυροβολισμούς κάνει λόγο ο σκοπός
- Επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη ο Νίκος Δένδιας
- Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε ήδη τον πρωθυπουργό
- Στο ίδιο σπίτι είχε επιτεθεί με ρουκέτα η 17Ν στις 16 Μαΐου 1999

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι.

Άγνωστοι πυροβόλησαν το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Ντολτ, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 και τράπηκαν σε φυγή. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα.

Όπως επιβεβαιώθηκε οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.




Για τέσσερις δράστες κάνει λόγο ο σκοπός της οικίας του πρέσβη

Τέσσερις ήταν οι δράστες της επίθεσης με πυροβολισμούς στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού.

Βάσει της μαρτυρίας του σκοπού στην οικία του πρέσβη, τέσσερα άτομα πλησίασαν το σπίτι που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι και πυροβόλησαν περισσότερες από είκοσι φορές (... 50 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο είπε η ρεπόρτερ του ΑΝΤ1), με τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα. Κανείς τους, ωστόσο, δεν πυροβόλησε προς το μέρος του.

Όπως, τέλος, τόνισε στην αστυνομία, οι δράστες διέφυγαν από τη συμβολή των οδών Αποστολοπούλου και Χίου.

Από τους πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας δεν υπάρχουν ζημιές ούτε και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ήδη με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κι εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τον Γερμανό διπλωμάτη.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από το σπίτι.

Η ρουκέτα της 17Ν

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα γίνεται στόχος επίθεσης.

Στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στην κατοικία του πότε πρέσβη της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.

Η ρουκέτα είχε "καρφωθεί" στη στέγη του διώροφου σπιτιού.

Ήταν η πρώτη φορά που η 17Ν άφησε πίσω της ίχνη. Βρέθηκαν μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα. Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom