Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Στην Πύλο κατέληξαν εξαντλημένοι 94 μετανάστες με το ακυβέρνητο σκάφος (βίντεο & φωτογραφίες)


Μετά από μεγάλη ολονύχτια ταλαιπωρία,ανήμερα των Χριστουγέννων, το ακυβέρνητο σκάφος με τους περίπου 120 Αφγανούς και Σύριους παράνομους μετανάστες έδεσε χτες το μεσημέρι στο λιμάνι της Πύλου. Ανάμεσά τους 2-3 εγκυμονούσες και άλλοι τόσοι ηλικιωμένοι που σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και εν συνεχεία στο νοσοκομείο της Καλαμάτας μαζί με ένα μικρό που έχει πυρετό.

Στο λιμάνι της Πύλου έδεσε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι των Χριστουγέννων το πλοιάριο που χθες το βράδυ έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης 50 ναυτικά μίλια μακριά της Καλαμάτας.

Στο πλοίο βρίσκονταν περίπου 100 παράνομοι μετανάστες(η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και ήταν συνολικά 94) στην πλειοψηφία τους Αφγανοί και μερικοί Σύριοι. Σύμφωνα με όσα είπαν μερικοί από αυτούς , ο καθένας τους πλήρωσε 5.500 ευρώ! για τη μεταφορά του.

Ταξιδεύουν από τις 22 του μήνα όταν και έφυγαν από τα παράλια της Τουρκίας και όλοι τους είναι πάρα πολύ εξαντλημένοι. Ανάμεσα τους βρίσκονται αρκετοί ηλικιωμένοι καθώς και μερικές εγκυμονούσες ενώ ένα μικρό παιδί παρουσιάζει υψηλό πυρετό .

Ήδη αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.Το βράδυ οι μετανάστες θα διανυκτερεύσουν στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου . Από νωρίς βρίσκεται στη Πύλο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος και συντονίζει τις ενέργειες. Βοήθεια με κουβέρτες νερά και τρόφιμα στάλθηκαν στην Πύλο με φορτηγά της 120 ΠΕΑ.

Πλέον όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου, ενώ κάποιοι άλλοι είναι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Οι 3 διακινητές υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο της περιοχής.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: 






http://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom