Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Ατελείωτες ουρές σε εφορίες και τράπεζες για τέλη και πινακίδες (βίντεο)

Κι ενώ επισήμως το υπουργείο κάνει την πάπια,ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως θα δοθεί κάποια λύση...

Ουρές από τα ξημερώματα έξω από εφορίες και τράπεζες, για να προλάβουν οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν πινακίδες!
Δυο παράλληλες, τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τελών κυκλοφορίας, των κλειδαρίθμων και των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων.

Η μια ξεκινάει απ' το γκισέ της τράπεζας και η άλλη απ' εκείνο της εφορίας.

Μέχρι και χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα 5,5 εκατομμύρια των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μόνο τα 4 εκατομμύρια είχαν προσέλθει για να πληρώσουν ενώ ακόμη 100.000 προτίμησαν να καταθέσουν πινακίδες.

Μέσα στις τελευταίες ημέρες μόνο περίπου 35.000 πολίτες προτίμησαν να βγάλουν σε ακινησία το αυτοκίνητο από το να πληρώσουν τα τέλη.
Δεν θα υπάρξει παράταση, λέει επίσημα το υπουργείο
Ωστόσο με το πρόστιμο να είναι τσουχτερό και να ισούται με το διπλάσιο των τελών σήμερα αναμένεται να επικρατήσει στις τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. Το αδιαχώρητο.

Ήδη από τα ξημερώματα ή για την ακρίβεια πριν ξημερώσει ξεκίνησε η αναμονή. Η εικόνα όμως στις τράπεζες είτε για την κατάθεση πινακίδων, είτε για τον κλειδάριθμο είναι απίστευτη. Οι ουρές άρχισαν να μεγαλώνουν με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν πριν ανοίξουν οι πόρτες.

Επίσημη ανακοίνωση για κάποια παράταση δεν έχει γίνει. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί όπως πάντα την τελευταία στιγμή και αφού οι πολίτες έχουν περάσει ακόμη μια ημέρα ταλαιπωρίας.

Ως προς τα έσοδα του προϋπολογισμού δεν τίθεται ζήτημα, αφού αυτά καταγράφονται ως και τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Έτσι η παράταση από πολλούς θεωρείται δεδομένη αν και προς το παρόν από το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι δεν θα υπάρξει παράταση.

Εάν όπως όλα δείχνουν δοθεί τελικά η παράταση λόγω του ωραρίου των εφοριών και ειδικά λόγω του ότι την Παρασκευή δεν εξυπηρετούν το κοινό τότε μιλάμε για μια παράταση που θα φτάνει ως και την επόμενη εβδομάδα.

Για όσους έχουν το κουράγιο να πάνε σήμερα και να περιμένουν στην ουρά καλό είναι να γνωρίζουν ότι η εξυπηρέτηση, λόγω της ημέρας, στις τράπεζες θα είναι ως τις 12:30.

Για όσους καταθέτουν τις πινακίδες τους η εφορία ζητά:
- Δήλωση ακινησίας.
- Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
- Πινακίδες
- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
- Ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν ο ίδιος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Για παράταση έκανε λόγο ο Χάρης Θεοχάρης
Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση τουλάχιστον οι άνθωποι που έχουν πάει στις εφορίες να πάρουν κάποιο πρωτόκολλο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ημερομηνία τη σημερινή. Θα το δούμε πως θα γίνει αυτό».
Δείτε το βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: