Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Τότε…Χριστούγεννα στο Αγρίνιο προ κρίσης

Διανύοντας τις ημέρες  των Χριστουγέννων και περιμένοντας το 2014 ας θυμηθούμε ανάλογες μέρες στο Αγρίνιο όπως τις θυμόμαστε, μια δεκαετία ας πούμε πριν (συν πλην) 
Τότε που :( προ κρίσης

- Τα καφέ-μπαρ αλλά και club  αν και λιγότερα κατακλύζονταν από κόσμο όλο σχεδόν το 24ωρο. Τα after ελληνάδικα ή μπιτάδικα γεμάτα όλα παίζαν ρυθμούς μουσικής ως το πρωί. Παίζαν και ουζερί αλλά και πολλά μεζεδοπωλεία. Προορισμός και αυτός  για μικρές ηλικίες αλλά μετά τα cafe -club.
download (1)
-Όποιος κάθονταν σπίτι απολάμβανε κυρίως την κοινή θέρμανση μέσω πετρελαίου ενώ το τζάκι ήταν διακοσμητικό περισσότερο(…)
mailbox-full-of-mail-with-red_small
- Τα γραμματοκιβώτια των πολυκατοικιών φρακάραν από τις ευχετήριες κάρτες των πολιτικών του τόπου μας, οι οποίες βγαίναν σε χρώμα μόνο πράσινο και μπλε. Τα υπόλοιπα χρώματα ήταν επιστημονική φαντασία…
…Το ίδιο γινόταν και με τα sms όπου βομβαρδίζονταν σε δύο δόσεις και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά από ευχές πολιτικών-πολιτευτών.
- Οι δε πολιτικοί βολτάραν πάνω κάτω σε πολυσύχναστα στέκια, χαιρετούσαν, ο κόσμος ανταπέδιδε ενώ τα γραφεία τους δεν σταματούσαν τις ημέρες αυτές ειδικά που οι γιορτές ήταν σημείο συνάντησης όλων, ετεροδημοτών και μη, στο Αγρίνιο.
mobile_texting
Τα Sms – Koνσέρβα ήταν η attraction στις 12 μετά τα Χριστούγεννα ή στην αλλαγή του χρόνου (Όπως λέγαμε…Μillenium). Οι ζεστές ευχές , τα άνοστα αστεία με τους Αη Βασίλιδες έδιναν και έπαιρναν σε μηνύματα στα κινητά είτε σε αδιάφορα πρόσωπα είτε σε κολλητούς φίλους -φίλες. Το ίδιο με φιλάκια και φατσούλες με παρενθέσεις και άνω και κάτω τελείες :)  σε …επίδοξα amore . Τότε βέβαια δεν υπήρχε το facebook.
-Οι συζητήσεις στους καφέδες και στα ποτά δεν ήταν άλλες από το “που θα πας τη Πρωτοχρονιά “(με πάντα θετική απόκριση που δεν περιείχε Banal..απαντήσεις) .
-Ασφυχτικά γεμάτοι δρόμοι με ανθρώπους με γεμάτες τσάντες βολτάραν πάνω-κάτω την Παπαστράτου. Δίναν ραντεβού Bugati , αργότερα αρχές Καραπαπά και τα τελευταία χρόνια της “χρυσής” δεκαετίας 00 Ηλιού αρχές.
agrinio00
-Ασφυχτικά γεμάτοι ήταν και οι δρόμοι με τεράστιες αφίσες A2 : Θέμα τους Σκυλέ, Party αλλά και event που αλλάζαν κάθε βράδυ. Ο πόλεμος της αφίσας κρατούσε καλά μέχρι τα Φώτα που έφευγαν οι φοιτητές. Κολώνες, κάδοι σκουπιδιών κ.α. κοσμούνταν από αιθέριες υπάρξεις που σε καλούσαν στο …Night που διοργανώνονταν.
Αυτά και άλλα πολλά αποτελούσαν την ατμόσφαιρα του Αγρίνιου ( και όχι μόνο) προ κρίσης. Τις διαφορές και ομοιότητες βρείτε τις μόνοι σας. Χρόνια Πολλά.
Άγριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom