Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για το "κλείσιμο" του MACEDONIA PALACE και οι προτάσεις της εταιρίας προς το ΙΚΑ


Από το Γραφείο Τύπου του N.Daskalantonakis Group λάβαμε και δημοσιεύουμε  Δελτίο Τύπου αναφορικά με το ξενοδοχείο Makedonia Palace, καθώς και τις προτάσεις του προς το ΙΚΑ για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ MAKEDONIA PALACE
Η Εταιρεία ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου Makedonia Palace, με αίσθημα ευθύνης έναντι των πελατών και κυρίως των εργαζομένων της, συνέχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο τα τελευταία 3 συναπτά έτη παρά τις ζημίες λόγω της γνωστής σε όλους μείωσης του τζίρου των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και του πολύ υψηλού ενοικίου ύψους 3,6 εκ €, το οποίο έφτασε να αντιστοιχεί στο 40% του κύκλου εργασιών.

Τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία αντί να καταγγείλει τη μίσθωση κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες συνεννόησης με τον εκμισθωτή ώστε να συμφωνηθεί εύλογη μείωση του ενοικίου. Το ΙΚΑ ουδέποτε ανταποκρίθηκε, δεν έκανε καμία μείωση ενοικίου, παρά του ότι έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα μείωσης ενοικίων ακινήτων του Δημοσίου σε ποσοστό 20%, αλλά συνέχισε την αδιάλλακτη στάση του επιβάλλοντας καταχρηστικά, παράλογα πρόστιμα.

Μην έχοντας άλλα περιθώρια, η εταιρεία μας αναγκάστηκε με μεγάλη της λύπη να αποχωρήσει από το δημιούργημά της, για το οποίο έχει καταβάλλει 73,6 εκ. €!!! και να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης στις 13 Οκτωβρίου, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει το ΙΚΑ προφορικά για την πρόθεσή της να λειτουργήσει το ξενοδοχείο χωρίς καμία αμοιβή μέχρι την εξεύρεση νέου ενοικιαστή, πρόταση που κατετέθη και εγγράφως και επισυνάπτεται στο παρόν.
Επειδή ακόμα και σήμερα η εταιρεία δεν έχει λάβει απάντηση από το ΙΚΑ, ενημέρωσε τους συνεργάτες της για την αποχώρησή της από το ξενοδοχείο στις 27/12.

Η εταιρεία εύχεται πραγματικά το ΙΚΑ να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση κατάλληλου μισθωτή που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις που ζητά από την ίδια και να έχει συμπεριλάβει την τύχη των εργαζομένων του ξενοδοχείου, όπως ο Όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη, που έχει προτείνει σε όλους τους εργαζόμενους να εργασθούν σε άλλα ξενοδοχεία του Ομίλου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με
κα Ελένη Γιακουμάκη: 210 3743600

Περιεχόμενο της επιστολής της Εταιρείας ΑΞΤΕ προς ΙΚΑ για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Αριθμ Πρωτοκ Διοικητή 4784/09-11-2011
Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί Κύριοι,
Η παρούσα επιστολή μας έρχεται σε συνέχεια της από 13ης Οκτωβρίου 2011 καταγγελίας της μισθώσεως του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς (Ξενοδοχείο) αλλά και σε συνέχεια της μεγάλης αναταραχής που ευλόγως δημιουργήθηκε από την πιθανότητα «κλεισίματος» του Ξενοδοχείου στις αρχές του επομένου έτους.
Όπως καλώς γνωρίζετε από τις μεταξύ μας συζητήσεις αλλά και την ανταλλαγή εγγράφων, για την εταιρεία μας ήταν εξαιρετικά δυσχερές να διατηρήσει την διοίκηση και λειτουργία του Ξενοδοχείου αφ’ ής στιγμής κλήθηκε να διαχειριστεί το σύνολο των θυελλωδών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσεως που οδήγησε σε δραματική πτώση τα έσοδα του Ξενοδοχείου, χωρίς παράλληλα να έχει την δια συναινέσεώς σας δυνατότητα μειώσεως του εξαιρετικού υψηλού καταβαλλομένου μισθώματος ή τουλάχιστον την εύλογη στήριξή σας.

Οδηγηθήκαμε συνεπώς στην καταγγελία της μισθώσεως αφού η κρίσιμη μίσθωση είχε καταστεί πλέον εξόχως επαχθής και «ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα».
Απαντώντας στην μεγάλη αναταραχή που δημιουργήθηκε αλλά και στην ήδη γνωστή σε εσάς θέση μας ότι το «κλείσιμο» του Ξενοδοχείου δημιουργεί αρνητικές συνέπειες τόσο στην απασχόληση των εργαζομένων όσο και στην αξία αυτού, επανερχόμεθα υποβάλλοντας και εγγράφως την ήδη γνωστή σε εσάς πρότασή μας, η οποία αναλύεται ως εξής :
* Η εταιρεία μας, στην προσπάθεια της να αποφύγει περαιτέρω αρνητικές συνέπειες, είναι διατεθειμένη να λειτουργήσει, άνευ αμοιβής, το Ξενοδοχείο για μικρό χρονικό διάστημα έως την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού που αναγγείλατε ή οποτεδήποτε νωρίτερα εσείς κρίνετε αναγκαίο,
* Η λειτουργία αυτή δεν δύναται να σημαίνει ουδεμία ανάμιξη της εταιρείας μας στα οικονομικά του Ξενοδοχείου. Έτσι ουδόλως εννοείται ή υπονοείται ότι είναι μέσα στις προθέσεις μας η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ανάληψη οικονομικών ευθυνών ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο είσπραξη ποσών,
* Το ευκρινές και αληθές νόημα της προτεινόμενης λειτουργικής διαχειρίσεως είναι ότι η εταιρεία μας δύναται να προσφέρει στην διάθεση του ΙΚΑ την μεγάλη εμπειρία διοικήσεως του Ξενοδοχείου, διαχειριζόμενη επιπρόσθετα το δίκτυο πελατών της και ταξιδιωτικών πρακτόρων επ’ ωφελεία του Ξενοδοχείου, όπως άλλωστε έπραττε έως σήμερα, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η ομαλή μετάβαση στον νέο μισθωτή (ή σε οποιοδήποτε νέο σχήμα εκμετάλλευσης) χωρίς να παύσει η λειτουργία του Ξενοδοχείου και συνεπώς χωρίς την απώλεια θέσεων εργασίας ή την επιδείνωση των συνθηκών αξιοποιήσεως αυτού,
* Επισημαίνουμε ότι δια της προτάσεως αυτής δεν επιθυμούμε ουδεμία αμοιβή ή οικονομική ανάμιξη μας στα αποτελέσματα του Ξενοδοχείου.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι το Ξενοδοχείο αυτό ανακαινίστηκε και έφθασε στο σημερινό επίπεδο ποιότητας και λειτουργίας αμιγώς με φροντίδα και οικονομικές επενδύσεις της εταιρείας μας υψηλών ποσών - οι οποίες, όπως γνωρίζετε παραμένουν αναπόσβεστες - αποκλειστικό δε μέλημά μας είναι η διάσωση των εργαζομένων του αλλά και των στοιχείων και πραγμάτων που συνέστησαν και εξακολουθούν να συνιστούν τον εξαιρετικά αναβαθμισμένο ποιοτικό του χαρακτήρα.

Εφ’ όσον συναινείτε με τα ανωτέρω δεδομένα και παραδοχές σας γνωρίζουμε ότι είμαστε στην διάθεσή σας για την εξεύρεση οποιαδήποτε λύσεως θεωρείτε ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση του Ξενοδοχείου και την διατήρηση του ως ενός τουριστικού κοσμήματος για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom