Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το μεγάλο μας Τσίρκο: "Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες"!



AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ 1973 . ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ, ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΣΤΙΧΟΙ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ.
40 χρόνια μετά πόσο επίκαιρο Θεέ μου!

"…Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί προσμένουν κάτι νέο να φανεί.Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,σαράντα με το λάδι και το λάδι και το ξύδι.Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί,τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί!Λαέ  μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι μην έχεις πια την πείνα για καμάρι!
Οι αγώνες που 'χεις κάνει δεν φελάνε το αίμα το χυμένο το χυμένο αν δεν ξωφλάνε...."

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Την καλησπέρα μου Δημήτρη μου.

Τα διάβασα όλα αναδρομικά με προσοχή.

Θα σταθώ στο ιδιαίτερα ουσιώδες και δυστυχώς απολύτως πραγματικό "Μεγάλο Ελληνικό Τσίρκο" του οποίου τις μόνιμες παραστάσεις παρακολουθεί, εδώ και 40 χρόνια,
ο Έλληνας πολίτης από την στιγμή που καταλαβαίνει τον κόσμο μέχρι και την ημέρα που φεύγει.
Αλήθεια ποιος φταίει γι αυτό ? Φταίνε μόνο οι συντελεστές αυτού του έργου που το ανεβάζουν ή και οι θεατές που το παρακολουθούν χωρίς αντίδραση ? Είναι ένα θέμα αυτό. Ποιος όμως νομιμοποιείται να ρίξει τον κάνονα για ανοχή, στον απλό πολίτη που και άγνοια διαθέτει και έλλειψη ενδιαφέροντος αφού όλο το βάρος των προσπαθειών του πέφτει στην επιβίωση του, μέσα σ'ένα τέτοιο οικονομικό-πολιτικό - κοινωνικό -περιβάλλον απ το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει ει μη μόνο να δραπετεύσει…. Αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατι η καρδιά του αντιστέκεται σθεναρά στην μετανάστευση στο άγνωστο. Για όσους υποχωρούν ή το τολμούν ,όπως το πάρει κανείς, ο πόνος και ο νόστος είναι πολύ μεγάλος.
Σας φιλώ

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου Καλημέρα!
Στο ποιος φταίει τα έχουμε ξαναπεί:Η Νοοτροπία μας και μόνο,η οποία οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και ευρύτητας πνεύματος-μυαλού.
Χρόνια ολόκληρα προσκολλημένοι στην εντέχνως καλλιεργούμενη κομματική-πελατειακή σχέση αδυνατούμε να δούμε τη ωμή πραγματικότητα και το κοινό συμφέρον όλων και της χώρας ταυτόχρονα.
Μη ξεχνάς επίσης ότι οι άρχοντες είχαν φροντίσει να αποπροσανατολίζουν το λαό από τα κοινά προσφέροντας απλόχερα δάνεια για πλαστή ευμάρεια.Δεν θέλει και πολύ ο απλός άνθρωπος να παρασυρθεί από τις αδυναμίες του.
Το ψάρι άλλωστε βρωμάει από το κεφάλι!Υπήρξε Ελληνας πρωθυπουργός με αντιστασιακές περγαμηνές μάλιστα που παρότρυνε τους πολίτες να παίξουν στο χρηματιστήριο,από κει και πέρα τι ψάχνουμε να βρούμε.
Να είσαι πάντα γερή και δυνατή και να γράφεις και κανένα άρθρο που και που,πολλούς χαιρετισμούς και από τη σύζυγο!Καλή Κυριακή.

Read more: Go to TOP and Bottom