Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ακροδεξιό μπουρλότο


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ακροδεξιό μπουρλότο» και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ και της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς κανένας από τα κόμματα εξουσίας να θέτει θέμα για την συμμετοχή και παρουσία νοσταλγών του Μεταξά. Ακροδεξιών. Αντιθέτως η ανοχή και η σιωπή φαίνεται να λειτουργεί ως «πλυντήριο» που «καθαρίζει» τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά του ΛΑΟΣ, έτσι ώστε να αποτελέσει μέρος του συστήματος. (Σελ. 3, 4, 5)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΡΚΕΛ-ΔΝΤ: Ενώ το εγχώριο πολιτικό σύστημα πραγματοποιεί επικίνδυνες ακροδεξιές ισορροπίες, σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο ολοκληρώνονται στα κρυφά, οι νομικές προετοιμασίες για να μας πετάξουν έξω από το ευρώ. (Σελ. 7)

ΠΑΣΟΚ: Την πολιτική του «αναστύλωση» επιχειρεί ο Γιώργος, ενώ δυναμώνει το υπόκωφο ρεύμα που του δείχνει την έξοδο. Οι δελφίνοι περιμένουν είτε την αυτόβουλη έξοδό του, είτε την ανατροπή του από «τα κάτω». (Σελ. 8-9)

ΝΔ: Η συγκυβέρνηση και ο συγχρωτισμός με τον Καρατζαφέρη υποχρεώνουν τον Σαμαρά σε ισορροπία τρόμου και τον αναγκάζουν να ψάχνει τον «μέσο όρο» προκειμένου να μην καταστραφεί από τη συνύπαρξη. Δεν είναι τυχαίο ότι τελικά η υπόθεση της συγκυβέρνησης, οδήγησε τον Σαμαρά στην μείωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας κατά δύο βουλευτές (Χατζηγάκης και Καμμένος) (Σελ. 10)

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ: Η τρόικα ετοιμάζεται για μακρόχρονη εγκατάσταση στην Αθήνα και βρήκε οίκημα να τη στεγάσει, το οποίο… όλως τυχαίως είναι…. είναι ιδιοκτησίας μεγαλοεργολάβου και βέβαια πρώην αυθαίρετο!!! η κατασκευή του οποίου αποτέλεσε στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας ένα ακόμη πολεοδομικό σκάνδαλο (Σελ. 18)

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ: «Επιστροφή… στο 1936». (Σελ. 54-55)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom