Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παραιτείται από βουλευτής ο Αβραμόπουλος για να γίνει υπουργός

Ποιοι μένουν από το ΠΑΣΟΚ,ποιοι μπαίνουν από το ΛΑΟΣ.

Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος από βουλευτής προκειμένου να τοποθετηθεί ως υπουργός στη νέα κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά στη ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr.

Προηγουμένως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε δηλώσει, μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι η ΝΔ θα συμμετάσχει με κορυφαία, αλλά μη κοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε επίσης ότι θα είναι «ουσιαστική» η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στη συγκυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συζήτηση και με τον κ. Παπαδήμο σε καλό κλίμα.

Επίσης, ακούγεται ότι θα τοποθετηθεί ο κύριος Σταύρος Δήμας σε θέση αντιπροέδρου, στη νέα κυβέρνηση, ενώ στο νέο υπουργικό σχήμα, θα δούμε πιθανότατα τον σύμβουλο του κυρίου Σαμαρά καθηγητή Οικονομικών κύριο Μουρμούρα, τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών κύριο Μηταράκη, τον στενό συνεργάτη του κυρίου Σαμαρά κύριο Μπούρα, και πιθανότατα τον επιχειρηματία κύριο Θ. Βάρδα.

Ποιοι θα μείνουν από το ΠΑΣΟΚ;

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, αυτός που θεωρείται ακλόνητος για την παραμονή του στην κυβέρνηση είναι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στην τρόικα.

Ερωτηματικό αποτελεί πάντως και ποιοι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα τεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βέβαιο είναι ότι θα επιμείνει η ΝΔ στην αντικατάσταση πέντε υπουργών της σημερινής κυβέρνησης. Στην περίπτωση αυτή πολύ πιθανή είναι η αντικατάσταση ου υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, με πιθανό αντικαταστάτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ και νυν γενικό γραμματέα κ. Οικονόμου, ενώ ανάλογου «στυλ» ενδέχεται να είναι και οι τοποθετήσεις στα άλλα τρία «κρίσιμα» υπουργεία (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας), τις οποίες ζητά επιτακτικά η ΝΔ.

Ανοιχτό είναι όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και σε άλλα υπουργεία πέραν αυτών, ειδικά εάν επιδιωχθεί ένα «γύρισμα σελίδας» σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, όσον αφορά τους υπουργούς που είχαν στενές σχέσεις με τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Γερουλάνος για παράδειγμα δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί, ειδικά αν αποδεχθεί τη θέση ο κ. Παντερμαλής (ο οποίος έχει συνεργασθεί με τον Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού ως επικεφαλής του Μουσείου της Ακρόπολης). Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Ραγκούση, παρότι αρκετοί επιμένουν ότι είναι απαραίτητος στην κυβέρνηση, όπως και οι Λοβέρδος- Διαμαντοπούλου. Αίνιγμα αποτελεί η παραμονή ή όχι του κ. Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη νέα κυβέρνηση και στελέχη του ΛΑΟΣ:

Με αρκετά στελέχη θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος στη σύσκεψη κ. Γεωργίου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν εκ μέρους του ΛΑΟΣ θα είναι περισσότερα από δύο.

Έτσι ακούγονται τα ονόματα των βουλευτών Κοραντή, Βορίδη, Γεωργιάδη και Βελλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom