Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αρνούμαι να διαπραγματευτώ



Γράφει η Κυρά του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
Αγαπημένοι ( οι περισσότεροι ) του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
Αγαπητοί  όλοι  ανεξαιρέτως .

Οι τελευταίες  εξ-ελίξεις   δεν  μου  αφήνουν  πολλά  περιθώρια  να συνεχίσω την προσπάθεια  διεκδίκησης και διαμαρτυρίας  από τον  ΠΗΓΑΙΜΟ   κατά των αδικιών, της παραμέλησης, της εγκατάλειψης , της ολιγωρίας  ,της περιφρόνησης, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  ,της παράβασης των  επιταγών του Ελληνικού συντάγματος αλλά  και  των διεθνών Αρχών Δικαίου απέναντι στα ΑμεΑ , στα ΑμεΝΥ και  εν γένει τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.

Δεν  έχω  «Παν  στω και τα Γαν κινήσω»  (που να σταθώ  και  την Γή  να κινήσω)  για  να  κινητοποιώ πλέον     τις μικρές μου δυνάμεις  "στα εφ' ω ετάχθη ". Γιατί απλούστατα  κανέναν Υπουργό δεν θεωρώ  υπεύθυνο και  αρμόδιο αποδέκτη των αιτημάτων  μου αφού  ΚΑΝΕΙΣ πλέον  δεν   εκπροσωπεί  τον  Λαό όσο  αντισυνταγματικό   κι  αν ακούγεται αυτό .

Είναι  ανύπαρκτοι   οι εξουσιοδοτημένοι  από τον λαό  κυβερνητικοί  εκπρόσωποι . Συνεπώς ματαιοπονώ να εκπέμπω   μηνύματα προς την  υπό  γερμανική  κατοχή ελεγχόμενη  εξουσία  του τόπου μου.

  Αποφασίστηκε, ως γνωστό, στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής κορυφής, η ενθρόνιση  (ήδη  καταφθάνουν 100 για την ώρα) Γερμανών  κουμανταδόρων  στην χώρα μας . 
Κοινώς «εποπτεύοντες υπουργοί»  οι οποία  κατά δήλωση  της ναζού ( ενίοτε)  Μέρκελ εγκαθίστανται  επ' αόριστον στην Αθήνα  και  θέτουν  επισήμως  υπό αυστηρά εποπτεία  την δημοσιονομική λειτουργία της χώρας μας.
 
Ε, απ' αυτούς  τους  ξένους  «δικαιούχους»  στους  οποίους  παραχωρήθηκε  χωρίς  αντίσταση από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος   η διακυβέρνηση της  χώρας μου, δεν έχω τίποτα να λαμβάνω  Δεν  θα συρθώ  να  ζητήσω  τίποτα .
Αρνούμαι  ως  Ελληνίδα  μάνα να διαπραγματευτώ  με γερμανούς  τοποτηρητές τα αυτονόητα  για το παιδί μου  καθώς και    οποιοδήποτε άλλο  κοινωνικό  πρόβλημα.

Δεν   αναγνωρίζω   το δικαίωμα  σε κανέναν  πιστωτή  να διαμορφώνει  το  Ελληνικό  κοινωνικό  γίγνεσθαι.
Κι όλα τα περί τεχνικής και συμβουλευτικής  υποστήριξης   είναι  πρόκληση  του αισχίστου είδους   στην νοημοσύνη  του Έλληνα πολίτη.

 Η τεχνογνωσία   και η πρακτική εφαρμογή της , παρέχεται  διεθνώς, επ' αμοιβή  .
Ο αποδέκτης   θεωρείται «πελάτης»  και  απολαμβάνει  τον σεβασμό    από τον πάροχο  των υπηρεσιών ο οποίος ενεργεί στα πλαίσια συμφωνίας  και κατ' εντολή του πελάτη  του. Σε καμιά περίπτωση    δεν  επεμβαίνει αυτεπάγγελτα  και δεν ασκεί κυριαρχικό δικαίωμα. Σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει ( όπως στην Ελλάδα σήμερα) σημαίνει  καταχρηστική  άσκηση εξουσίας.
 Η  τεχνολογική   υποστήριξη δεν  αποφασίζεται μονομερώς  και δεν επιβάλλεται  κάτω από συνθήκες  αυστηρής επιτήρησης  από πλευράς  του πιστωτή  .
 Το επιχείρημα δε  ,δια στόματος  Γεωργίου Π , ότι διευκολύνει  ο  μόνιμος και διαρκής   έλεγχος  της Τρόικας  προς   αποφυγή  αιφνιδιασμού  σε περίπτωση  διαφωνίας (σύμφωνα  με  την θεωρία,  «έχε τον  αντίπαλο από κοντά για να ελέγχεις  τις  προθέσεις  του»)  είναι ευφυολόγημα της κακιάς ώρας και γω τ' ακούω βερεσέ.
Δεν θέλω  πια  ν' ακούω  τίποτα . 

Δεν πιστεύω τίποτα.

Θέλω να μ' αφήσετε ήσυχη  κ.κ.  του πολιτικού θιάσου  της χώρας μου.
 


Εν   κατακλείδι  


Στον Πηγαιμό μας  θα ξαποσταίνω για να μοιράζομαι  μαζί  σας  το ξεχείλισμα της ψυχής  μου .
Τις  ελπίδες  -ηλιαχτίδες. 
Την ευωδιά της  Ελληνικής  Γης  ύστερα από κάθε μπόρα.
Τους ψιθύρους  από τις στάλες της βροχής.
Να  σμίγω   τον παλμό της  καρδιάς  μου  με τον δικό σας.

Νάστε καλά  φίλοι και φίλες.Ν' ανταμώνουμε κάτω απ' τον χρυσογάλανο  ουρανό  της Πατρίδας μας.
Να επενδύουμε τα όνειρά μας  στο  μπλέ  των θαλασσών μας και να μεταλαμπαδεύουμε ο ένας στον άλλον τη φλόγα της  ψυχής μας για να μη μας φάει το σκοτάδι που μας οδήγησαν  oι  πολιτικές των Ελληνικών  κυβερνήσεων  τις οποίες έχουν το θράσος  κάποιοι  ακόμη  να υπερασπίζονται. .... 

Σχόλιο Ζείδωρον:Αλλιώς θέλαμε να ξεκινήσουμε το μήνα αλλά οι εξελίξεις είναι πράγματι καταιγιστικές.Προσωπικά θεωρώ σπουδαιότερη τη δημόσια δήλωση-άρνηση της κυράς του Πηγαιμού να διαπραγματευτεί οτιδήποτε με τους σύγχρονους κατακτητές της χώρας μας παρά την εξαγγελία-πυροτέχνημα του παροπλισμένου πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος.



Αυτή η άρνηση της μαχητικής κι αγαπημένης φίλης Λυγερής δεν λογίζεται ως υποστολή σημαίας αλλά ως έμπρακτη απαξίωση και περιφρόνηση 
προς τους νέους  παραχωρησιούχους-κυβερνήτες!
Απαξίωση και περιφρόνηση,δυο έννοιες βέβαια που για να τις νιώσει κάποιος θα πρέπει να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ κι αυτό είναι το μόνο σημείο στο οποίο ενίσταμαι.

Δεν έχουμε να κάνουμε μ' ανθρώπους Λυγερή μου αλλά με καλοκουρδισμένα ρομποτάκια,που λειτουργούν με συγκεκριμένο-μελετημένο σε λέσχες πρόγραμμα βάσει αριθμών οι οποίοι μετράνε κέρδος από εργατοώρες κι από κυβικά αερίου και πετρελαίου.Δεν υπάρχει πάνω τους  σάρκα,ούτε μέσα τους ψυχή.Γι' αυτό τους βλέπεις,ψυχρούς,σιδερωμένους κι ατσαλάκωτους.Να είσαι σίγουρη ότι με ένα βραχυκύκλωμα θα αυτοκαταστραφούν.
Αντιθέτως η Ελλάδα λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη Δόξα τραβά,τους δε Εφιάλτες τους ξεβράζει ανέκαθεν η ιστορία!

Το ταξίδι για την Ιθάκη δεν τελείωσε,οι παρακαταθήκες του Καβάφη φως λαμπερό για όλους μας.

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Φίλε Δημήτρη αγαπημένε.
Προ ολίγου επέστρεψα και βρήκα το μήνυμά σου στον ΠΗΓΑΙΜΟ μας.

Επίτρεψε μου να χρησιμοποιώ το «μας» είναι γιατί τον θεωρώ και δικό σου. Τόσο ουσιαστική είναι η συμμετοχή σου και συν-οδοιπορία σου σ’ αυτόν τον χώρο.

Δεν σου κρύβω την συγκίνησή μου Δημήτρη μου και για την τιμή που μου έκανες να αναδημοσιεύσεις στην σελίδα σου αυτήν την σημαδιακή εγγραφή, αλλά και για το σχόλιό σου που εκπέμπει ανθρωπιά, κατανόηση αλλά και προσωπική εκτίμηση στην κυρά του ΠΗΓΑΙΜΟΥ .

Με αποσχολούσε μήπως παρερμηνεύσεις την απόφαση μου και ένοιωσα ανακούφιση για την αποδοχή και την ακρίβεια με την οποία την δέχτηκες και την ερμήνευσες.
Κανείς ίσως δεν μπορεί να αναλογιστεί το δράμα για μια οικογένεια όταν έχει ένα ΑμεΑ μέλος ή άρρωστο άνθρωπο και υποχρεούται να ζήσει σ’ ένα τόσο ασταθές ,απρόβλεπτο συρρικνωμένο προνοιακά , και εξαθλιωμένο οικονομικά , κοινωνικό περιβάλλον. Αυτή είναι η ουσία του περιεχομένου της φράσης που συχνά επαναλαμβάνω .
«Ό,τι αφορά τα ΑμεΑ αφορά και ολόκληρη την κοινωνία. Και ό,τι αφορά την κοινωνία αφορά οπωσδήποτε και τα ΑμεΑ της οποίας είναι αναπόσπαστα μέλη»

Αλλά με τίποτα δεν θα συμβιβαστώ με το κλίμα της υποτέλειας και της εξάρτησης που πάει να εγκαταστήσει αυτή η κυβέρνηση στην χώρα μου, με σκοπό την εξισορρόπηση του ισοζυγίου και την εξασφάλιση των δανειστών.
Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τα χρέη μας ,τις πάρε δώσε οικονομικές δοσοληψίες μας με τους πιστωτές μας ,η εθνική μας κυριαρχία θα έπρεπε να μείνει ανέπαφη.
Ελλείψει αυτής δεν μπορούμε σαν πολίτες να συμμετέχουμε συνειδητά στην με θυσίες έστω οικονομική αναστήλωση της Πατρίδας μας.
Αυτό έπρεπε να μπει ως προϋπόθεση, VETO, για κάθε συμφωνία ,όσο επώδυνη κι αν ήταν, αλλά δεν μπήκε .
Τώρα ???? Τώρα Γαία πυρρί μοιχθήτω και ο Θεός βοηθός .

Η πορεία για την Ιθάκη συνεχίζεται ο Θεός οίδε με πόσα δάκρυα ποτισμένη.

Read more: Go to TOP and Bottom