Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

255 NAI και μόνο 38 ΟΧΙ στην Κυβέρνηση Παπαδήμου




Με 255 ψήφους η Βουλή παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και από τους ανεξαρτήτους που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία,όπως και από τους Γιώργο Λιάνη, Μιλένα Αποστολάκη, Έλσα Παπαδημητρίου και Σωτήρη Χατζηγάκη.Τα ΟΧΙ ήταν μόλις 38,στο σύνολο των 293 ψηφησάντων!

ΟΧΙ από τους ανεξάρτητους Γιάννη Δημαρά,Σοφία Σακοράφα καιΠαναγιώτη Κουρουπλή!
Επίσης εκτός από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ,και τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταψήφισαν και οι Πάνος Καμμένος (ΝΔ)(διαγράφηκε ήδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά όχι και από το κόμμα της ΝΔ), Χρήστος Κατσούρας (ΠΑΣΟΚ) και Τσετίν Μαντατζή (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη θέση των κομμάτων τους.

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός,ο οποίος διαφώνησε με τη θέση του κόμματός του (ούτε ΝΑΙ,ούτε ΟΧΙ)!

Απόντες από την ψηφοφορία και οι Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Σιδηρόπουλος (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι, όμως, με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης, όπως και οι Γ. Μαυρίκος, Ιωάννης Ζιώγας και Σταύρος Σκοπελίτης (ΚΚΕ) που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, των οποίων όμως η ψήφος δεν προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom