Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

24ωρη προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών σε Αθήνα και Πειραιά


Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για σήμερα Δευτέρα αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των διοικητικών τους συμβουλίων.

Με τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της Αττικής, να αγγίζουν τα 102 εκατομμύρια ευρώ, μπαίνει λουκέτο τη Δευτέρα, σε όλα τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά. Όπως δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, δεν μπορούν να πληρώνουν πλέον τοις μετρητοίς τις φαρμακαποθήκες, με αποτέλεσμα να είναι ορατές οι ελλείψεις φαρμάκων στα ράφια.

Ο Φ.Σ. Αττικής θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση σήμερα στις 11:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Intercontinental, και ο Φ.Σ. Πειραιά την ίδια ημέρα και ώρα στο ΕΒΕΠ, προκειμένου να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι δύο σύλλογοι, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, διαπιστώνουν ότι βρισκόμαστε «μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού. Ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Υπουργού Υγείας, κου Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Καλούν δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ζητούν από τον ελληνικό λαό να δείξει κατανόηση και να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, καθώς αφορούν την περίθαλψη όλων των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα προς όλο τον κλάδο των φαρμακοποιών για μαζική, δυναμική και ψύχραιμη απάντηση σε κάθε προσπάθεια αιφνιδιασμού ή προβοκάτσια που θα επιχειρηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom