Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αεροσκάφη των ΗΠΑ βομβαρδίζουν θέσεις των ανταρτών στο Ιράκ


Θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ βομβαρδίζουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πριν από λίγο το αμερικανικό Πεντάγωνο.

"Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους. Το πυροβολικό χρησιμοποιείτο εναντίον των κουρδικών δυνάμεων οι οποίες προασπίζουν την Αρμπίλ, πλησίον αμερικανικού προσωπικού", ανέφερε ο ναύαρχος Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια μπροστά στο ενδεχόμενο γενοκτονίας και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ, σύμφωνα με το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, πόσο μάλλον που η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε επείγουσα βοήθεια.

Oι σουνίτες τζιχαντιστές εδραιώνουν την κυριαρχία τους σε μεγάλο κομμάτι του Ιράκ, καταλαμβάνοντας την μεγαλύτερη χριστιανική πόλη, το Καρακός, κι απειλώντας με εξόντωση κι άλλες θρησκευτικές μειονότητες, όπως τους Γιαζίντι -50.000 εκ των οποίων έχουν καταφύγει σε βουνά για να σωθούν- αν δεν ασπαστούν τη δική τους εκδοχή του Ισλάμ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι τα αμερικανικά μαχητικά θα πλήξουν τους αντάρτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου αν απειλήσουν τη Βαγδάτη ή κινηθούν προς την πρωτεύουσα των Κούρδων, το Ιρμπίλ.

Οι New York Times επικαλούμενοι Κούρδους αξιωματούχους λένε ότι οι Αμερικανοί έχουν ήδη πλήξει δύο στόχους στο βόρειο Ιράκ μετά την κατάληψη κουρδικών πόλεων από τους σουνίτες εξτρεμιστές, ισχυρισμό που διαψεύδει πάντως το Πεντάγωνο.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψιν την αποστροφή της αμερικανικής κοινής γνώμης σ' έναν ακόμη μακροχρόνιο πόλεμο, ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξαναστείλει χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ.

Δείτε βίντεο από το Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom