Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Σε ισχύ από αύριο οι νέες τιμές σε εισιτήρια και κάρτες

Διαβάστε προσεκτικά και θα δείτε ότι ακριβαίνουν και δεν μειώνονται όπως θέλουν να μας πείσουν κυβέρνηση και ΜΜΕ

Το νέο μειωμένο σε τιμή,αλλά  και σε  διάρκεια εισιτήριο έρχεται από την Δευτέρα 1/9 στις συγκοινωνίες και θα κοστίζει 1,20 ευρώ έναντι 1,40 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με το νέο σύστημα καταργείται η δεύτερη επικύρωση του εισιτηρίου, γεγονός που σημαίνει πως αν ένας επιβάτης μετεπιβιβαστεί σε δεύτερο μέσο μεταφοράς και δεν έχει φτάσει ακόμα στον προορισμό του μέσα στα 70 λεπτά της ώρας, θα πρέπει να ακυρώσει και δεύτερο εισιτήριο.

Μέσα στους επόμενους μήνες, η είσοδος στα λεωφορεία θα γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα, καθώς θα τοποθετηθούν ειδικές μπάρες.

Το νέο τιμολόγιο των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς προβλέπει μειώσεις στις τιμές όλων των τύπων εισιτηρίων, αφού συγκεκριμένα μειώνονται:

- Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 1,40 ευρώ σε 1,20 ευρώ (το μειωμένο θα κοστίζει 0,60 ευρώ). Το νέο ενιαίο εισιτήριο ισχύει για 70 λεπτά αντί για 90 που ήταν το κατά 20 λεπτά ακριβότερο από την επικύρωσή του και δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Από το υπουργείο προωθείται η εισαγωγή του εισιτηρίου e -voucher (θερμικό εισιτήριο) και mobile ticketing.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45 ευρώ σε 30 ευρώ (η μειωμένη θα κοστίζει 15 ευρώ). 

Με τη νέα μηνιαία κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, οι επιβάτες– μόνιμοι χρήστες των «Συγκοινωνιών Αθηνών» θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, με ένα ευρώ την ημέρα.

- Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 450 ευρώ σε 320 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

- Η τιμή της μηνιαίας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 140 ευρώ σε 45 ευρώ (η μειωμένη θα κοστίζει 23 ευρώ).

- Η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 1000 ευρώ σε 450 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 225 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Έντονες διαμαρτυρίες υπάρχουν και από όσους χρησιμοποιούν μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς η κάρτα από 20 ευρώ πλέον θα κοστίζει 30. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: