Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

"Έπεσαν" οι άνεμοι στην Κίσσαμο - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (βίντεο)


Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στις 6:30 το πρωί στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσσαμο των Χανίων, οι αρχές διατυπώνουν τις πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η πυρκαγιά σύντομα θα βρίσκεται σε ύφεση, δίνοντας τέλος στην αγωνία των κατοίκων.

Οι υπεράνθρωπες μάχες των ισχυρών επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα αλλά και το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων μειώθηκε, συνετέλεσαν στο να περιοριστεί η φωτιά που μαίνονταν ανεξέλεγκτη για περίπου 10 ώρες.


Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τάσος Κουρουπάκης, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη ενώ ευτύχημα είναι ότι οι άνεμοι από 9 μποφόρ που έπνεαν τις πρωινές ώρες "έπεσαν" στα 6-7 μποφόρ, γεγονός που ευνόησε τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν καεί δυο πιθανότατα εγκαταλελειμμένα κτίσματα. Επιπλέον οι φλόγες έχουν κάψει καλλιεργήσιμη και δασική γη ενώ απείλησαν και κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προληπτικά το χωριό Λιβάδια ενώ σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσαν κάτοικοι.



Στο σημείο παραμένει και επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο και Βρύσσες. 
Για την κατάσβεση κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε και η συνδρομή δεύτερου πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Πηγή: flashnews



Διαβάστε σχετικά:

Μαίνεται η φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων - Παλεύουν με φλόγες και ανέμους (VIDEO)

Μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων - Πνέουν άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ – Εκκενώθηκε χωριό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom