Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Μεγάλη πυρκαγιά στην Kάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου - Δύο πυροσβέστες τραυματίες


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στην Κάτω Χρυσοβίτσα του Θέρμου. 
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13:00 σε δασική έκταση και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων. Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού καθώς κλήθηκαν ενισχύσεις και από άλλες περιοχές πέραν του Θέρμου και του Αγρινίου.

 Για την κατάσβεσή της ρίψεις νερού γίνονται από τέσσερα αεροσκάφη, δύο πετζετέλ και δύο κάναντερ, και επιχειρούν επίσης περισσότερα από 20 οχήματα με δεκάδες άνδρες.
Δύο πυροσβέστες τραυματίες - Ο ένας σοβαρά
Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως δυστυχώς έχουν σημειωθεί και τραυματισμοί δυο πυροσβεστών που βρέθηκαν σε σημεία των ρίψεων νερού από τα καναντέρ. Του ενός ο τραυματισμός είναι σοβαρότερος στο κεφάλι και του έτερου ελαφρύς. Οι Πυροσβέστες υπηρετούν στο Κλιμάκιο Θέρμου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τραυματισμό των δύο πυροσβεστών κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου, ο ένας εξ΄ αυτών θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Αναμένεται μάλιστα ελικόπτερο super puma για τη διακομιδή του καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι εκτιμήθηκε ως σοβαρός.

Ο έτερος πυροσβέστης έχει τραυματισθεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο Kέντρο Υγείας Θέρμου και ενδέχεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου .Οι δύο πυροσβέστες υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου και φέρονται να τραυματίστηκαν από τις ρίψεις νερού των καναντέρ.

Παράλληλα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις με τους δύο πυροσβέστες και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνει η διακομιδή με ελικόπτερο.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom