Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τρόμος στην Ευρώπη για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου


Τρόμος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, μιας και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να σκάσει ένα μεγάλο ηφαίστειο της Ισλανδίας.

Ο κίνδυνος θα είναι φυσικά τα τοξικά νέφη που θα απελευθερωθούν από το ηφαίστειο και τα οποία ενδέχεται να αναμειχθούν και με τις κακοκαιρίες που αναμένονται το επόμενες χρονικό διάστημα στην Ευρώπη.
Κάτι τέτοιο ίσως προκαλέσει αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα στις καλλιέργειες, προκαλώντας πιθανές μολύνσεις στα τρόφιμα, ίσως και στα ζώα που θα βοσκούν.

Πέρα από αυτό όμως, ο κίνδυνος σε πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου, θα προκαλέσει προβλήματα και στις αεροπορικές πτήσεις όλης της βόρειας και ίσως και κεντρικής Ευρώπης, πράγμα που είχε συμβεί και το 2010 και πάλι από ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Κάθε μέρα καταγράφονται στην περιοχή του ηφαιστείου, σεισμοί με μέγεθος άνω των 5,0 Ρίχτερ, δείγμα του ότι το ηφαίστειο προειδοποιεί πως ίσως εκραγεί είτε βγάζοντας λάβα και πυκνό καπνό, είτε βγάζοντας απλά πάρα πολύ καπνό.

Το 2010, να τονίσουμε πως ο καπνός του ηφαιστείου είχε σκεπάσει μεγάλο κομμάτι της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, με τα προβλήματα για μισό περίπου μήνα, να είναι τεράστια τότε.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με το οποίο προειδοποιούν για την πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου αλλά και το τι ενδέχεται να προκαλέσει μία τέτοια έκρηξη.


http://greek-weather.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom