Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΚΔΕ: Εξαθλίωση, πόλεμος και καταστολή - Να τους διώξουμε πριν μας πεθάνουν! - Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ!

Σάββατο 7/9, 6μμ Αγίας Σοφίας με Εγνατία

Ο Μητσοτάκης έρχεται στη ΔΕΘ μέσα σε ένα κλίμα συσσωρευμένης κυβερνητικής φθοράς που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά τη νέα αποτυχία του «επιτελικού κράτους» να αποτρέψει την πύρινη τραγωδία στην Αττική.

Στη φιέστα της ΔΕΘ θα περιοριστεί σε μια επικοινωνιακού τύπου, κούφια και ανέξοδη επιδοματική πολιτική. Την πολιτική των pass και των επιδοτήσεων, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά βασίζεται αποκλειστικά στο πλεόνασμα των φόρων, δηλαδή στην υπερφορολόγηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Ταυτόχρονα θα επιταχύνει και θα εφαρμόσει όλο το αντεργατικό της πρόγραμμα. Στα σκαριά βρίσκονται 58 νέα «έργα» και 87 νέες μεταρρυθμίσεις:

α) οι φτωχές οικογένειες στενάζουν από την αυξανόμενη ακρίβεια σε ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα και οι μισθοί τελειώνουν στα μισά του μήνα. Την τελευταία τετραετία το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε κατά 8,3% και 1 στα 3 νοικοκυριά πασχίζει να καλύψει τις βασικές ανάγκες. Η ακρίβεια στα τρόφιμα έχει ξεπεράσει το 40%. Συνεχίζεται αμείωτη η φοροληστεία, κυρίως μέσω του ΦΠΑ με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το υπερπλεόνασμα των 3,5 δις που άρπαξε από τις τσέπες μας. Η στεγαστική κρίση γιγαντώνεται με το 40% του εισοδήματος των ενοικιαστών να κατευθύνεται σε νοίκι και λογαριασμούς.

β) Από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και για όσες αντιμετωπίζουν αύξηση του φόρτου εργασίας. Δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη, χωρίς καμία διαβούλευση να απασχολεί τους εργαζόμενους και τη μέρα του ρεπό δηλαδή την έκτη μέρα.

γ) Στα μέσα του καλοκαιριού η κυβέρνηση προχώρησε και σε μια ακόμη επίθεση στην Υγεία ψηφίζοντας νόμο για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις σχεδιάζοντας το κλείσιμο 2 ψυχιατρικών νοσοκομείων, 75 κέντρων πρόληψης, των δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, ενώ μεταφέρει τις αρμοδιότητες στα επιχειρηματικά συμφέροντα με προκλητικά προνόμια και κρατική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έτσι συνεχίζει ακάθεκτα και παρά τους θανάτους ασθενών την καταστροφή του ΕΣΥ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.

δ) Προγραμματίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις 8 Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ…) και ένα γενικευμένο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

ε) Στην τελευταία πυρκαγιά κάηκαν 105.000 στρέμματα δάσους (700.000 την τελευταία 8ετία στην Αττική), καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια και δημόσια κτίρια και μια εργαζόμενη έχασε τη ζωή της. Ακόμη μια φορά το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη αποδείχθηκε παντελώς ανίκανο να προστατέψει τους κατοίκους των περιοχών. Αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να προσλάβει πυροσβέστες, να κάνει αντιπυρικά έργα, να προστατεύσει τα δάση και τα σπίτια. Αρκείται μόνο να μας καταγγέλει ότι δεν καθαρίζουμε τα οικόπεδα.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! - Νίκη του παλαιστινιακού λαού σημαίνει και νίκη του εργατικού κινήματος

Ταυτόχρονα με τον πόλεμο στην εργατική τάξη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κηρύξει τον πόλεμο και στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, δίνοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στο Σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ και στις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που διαπράττουν μια χιτλερικού τύπου γενοκτονία. Η στήριξη αυτή είναι τόσο ιδεολογική όσο και έμπρακτη, με τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα, τη μετατροπή της Λάρισας σε διοικητήριο του ΝΑΤΟ και τη μετατροπή όλης της χώρας σε απέραντη νατοϊκή βάση που εξοπλίζει και ανεφοδιάζει τους φονιάδες. Επιπλέον, στηρίζει με παροχή βάσεων και εξοπλισμών  το μέτωπο στην Ουκρανία.

Ο στόχος της είναι διπλός: Πρώτον ευελπιστεί σε «προνομιακή» μεταχείριση από τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς Ιμπεριαλιστές στην επικείμενη εξάπλωση του πολέμου αλλά και σε «έμπρακτη» στήριξη στην «διευθέτηση» των θαλασσίων ζωνών ή σε ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Δεύτερον, για να επιβάλλει μια προληπτική αντεπανάσταση ενάντια σε όποιον αντιστέκεται και παλεύει για το δίκιο και τις κατακτήσεις του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για το προχώρημα αυτών των σχεδιασμών, αλλά και για την αντιμετώπιση τη κοινωνικής αγανάκτησης είναι η γιγάντωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και το τσάκισμα του εργατικού κινήματος. Γι’ αυτό καταστέλλει όποιον αγωνίζεται ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε!

Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Η όξυνση της καταστολής, μαζί με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απειλή του πολέμου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις. Καμία «σταθερότητα» δεν υπάρχει, όσο τα χρέη εκτινάσσονται και ο ελληνικός καπιταλισμός πνίγεται σε ένα διαρκές καθεστώς χρεοκοπίας, όσο η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο μεγαλώνει.

Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές, αλλά και να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα. Να παλέψουμε με ταξική ενότητα για τη συγκρότηση μίας νέας αγωνιστικής και επαναστατικής πρωτοπορίας, για την οικοδόμηση μιας Επαναστατικής Αριστεράς.

Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε νεοφιλελεύθερο αντικαταστάτη της, για να ανοίξουμε το δρόμο της κοινωνικής ανατροπής. Με μία άλλη δομή εξουσίας, την Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Μια πραγματική εργατική δημοκρατία που οδηγεί στην μόνη εναλλακτική, τον Σοσιαλισμό.

  • Αυξήσεις Μισθών-Συντάξεων. Μειώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών.

  • 7ωρο – 5θήμερο – Σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους.

  • Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.

  • Εθνικοποίηση ενέργειας, συγκοινωνιών και τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.

  • Δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Προστασία του περιβάλλοντος.

  • Κάτω όλα τα αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια.

  • Διαγραφή του Χρέους. Έξω από το Ευρώ και από την ΕΕ.

  • Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού - Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση.

  • Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω οι Βάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom