Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Θεσ/κη: Σοκάρει η φωτογραφία με τα τραύματα του 16χρονου μετά από την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ανηλίκων


Έξι άτομα ηλικίας 14 και 15 ετών επιτέθηκαν με μανία στον 16χρονο και τη 14χρονη φίλη του το βράδυ της Κυριακής - Από καθαρή τύχη το περιστατικό δεν πήρε χειρότερη τροπή, είπε ο πατέρας του.

Σοκάρει η φωτογραφία - ντοκουμέντο μετά τον ξυλοδαρμό του 16χρονου στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα ανηλίκων που τον χτύπησαν άγρια το βράδυ της Κυριακής.

Στη φωτογραφία (επάνω), η οποία «τραβήχτηκε» ελάχιστα λεπτά μετά την επίθεση που δέχθηκαν ο ανήλικος και η 14χρονη φίλη του, φαίνεται ο νεαρός να είναι γεμάτος αίματα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού του, συνέπεια των δυνατών χτυπημάτων από μεταλλικό σωλήνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο σπίτι του κοριτσιού, όταν τα έξι άτομα, ηλικίας 14 και 15 ετών, πλησίασαν τους δύο ανήλικους και τους επιτέθηκαν με μανία. Ένας εκ των δραστών κρατούσε μεταλλικό σωλήνα και επιτέθηκε με αυτόν στον 16χρονο, ενώ θύμα επίθεσης έπεσε και το 14χρονο κορίτσι.

Μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα οι ανήλικοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σωλήνα στον τόπο του συμβάντος, καθώς και έναν σουγιά - πεταλούδα στην κατοχή ενός εκ των ανηλίκων.

Ύστερα από την επίθεση ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για σχεδόν δύο 24ωρα, ενώ η 14χρονη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου μετά τις πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο.

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Οι έξι ανήλικοι, 14 και 15 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως δράστες τις επίθεσης, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Μεταξύ άλλων, θα προσκομιστούν τα ιατρικά έγγραφα από τα νοσοκομεία που μεταφέρθηκαν τα θύματα, ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, προκειμένου με βάση τα ευρήματα να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι ακόμα διερευνάται αν στον ξυλοδαρμό, ο οποίος φέρεται να αποδίδεται σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ήταν παρόντα και συμμετείχαν κι άλλα άτομα, εκτός από τους έξι ανήλικους που συνελήφθησαν.

«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πατέρας του 16χρονου είπε ότι από καθαρή τύχη το περιστατικό δεν πήρε χειρότερη τροπή, καθώς ο ένας εκ των έξι συλληφθέντων (όλοι 14 και 15 ετών) χτυπούσε δυνατά τον γιο του στο κεφάλι με ένα σίδερο, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του.

Όπως περιέγραψε, ο γιος του είχε βγει βόλτα με την 14χρονη με την οποία διατηρούν σχέση, όταν τα άτομα τους βρήκαν και τους επιτέθηκαν. «Ο γιος μου βγήκε να δει τους φίλους του και μια φίλη του. Ένα παιδί από τους δράστες επικοινωνούσε εδώ και μέρες την 14χρονη και της έλεγε διάφορα. Τον κορόιδευαν. Ο γιος μου αγανάκτησε. Του είχανε πει να μην την ενοχλεί. Αυτός (σ.σ. ένας από τους δράστες) πήρε μαζί του τους άλλους και τον πλάκωσαν στο ξύλο. Ο ένας πήρε ένα σίδερο και τον χτύπησε πολύ δυνατά στο κεφάλι. Από θαύμα άντεξε το κεφάλι του, θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα», ανέφερε.

Ο πατέρας του 16χρονου, τόνισε, ότι κατά βάση φταίνε οι γονείς των παιδιών που επιτέθηκαν στον γιο του και στη φίλη του , καθώς έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη συμπεριφορά τους.

Στράτος Λούβαρης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom