Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Μάτι: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε την σύζυγό του και το 6 μηνών βρέφος τους

"Από τα πρόσωπά τους καταλάβαινα πως κάτι δεν πάει καλά"

Με την κατάθεση του αξιωματικού της πυροσβεστικής, Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος έχασε την σύζυγό του και το 6 μηνών βρέφος τους κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη (04/09), η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

της Άννας Κανδύλη

Ο κ. Δημητρίου εκείνη την ημέρα ήταν σε επιφυλακή. Στις 18.15 μ.μ. ενημερώθηκε από οδηγό του διοικητή ότι η φωτιά έχει ξεφύγει από την περιοχή Νταού και κατευθύνεται προς το Μάτι. Τότε κάλεσε την σύζυγό του και της είπε να πάρει το μωρό και να φύγει γιατί έρχεται η φωτιά. 

«Εφησύχασα γιατί πίστευα ότι θα πάρει το παιδί και θα ήταν όλα καλά. Μετά έμαθα ότι δεν είχε ρεύμα και δεν μπορούσε να ανοίξει την γκαραζόπορτα, για αυτό υποθέτω έφυγε πεζή. Η παραλία ήταν η μοναδική έξοδος…».

Ο ίδιος ξεκίνησε να πάει να τους βρει αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο Μάτι. Κατά τις 9 το βράδυ άγνωστο άτομο τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι η σύζυγός του και το μωρό είναι μαζί του στην παραλία.

«Πλησίαζα πεζός στην παραλία. Άρχισα να βλέπω λιωμένα αυτοκίνητα, πεσμένες κολόνες, άρχισα να βλέπω μια άλλη εικόνα… Όταν έφτασα στη παραλία, ήταν γεμάτη κόσμο, σε κατάσταση σοκ, παιδιά και ηλικιωμένοι…Η Μαργαρίτα ήταν καθισμένη με τα μάτια κλειστά και βλέπω τον μπέμπη στα χέρια ενός κυρίου που προσπαθούσε να του δώσει πρώτες βοήθειες. 

Θεώρησα άμεσο να τους βάλω στο αυτοκίνητο για να τους πάω στο ΕΚΑΒ. Στην προσπάθεια μου να βγούμε από το σημείο βλέπω ένα εθελοντικό όχημα και τους παρακάλεσα να βάλουν το παιδί μέσα να το πάνε στο νοσοκομείο… 

Επειδή κατάλαβα ότι η Μαργαρίτα πονούσε, την άφησα για να βρω το αυτοκίνητο. Μέχρι να γυρίσω την είχε παραλάβει ασθενοφόρο. Ήταν η τελευταία φορά που την είδα… Πήγα στο Παίδων. 

Από τα πρόσωπά τους καταλάβαινα πως κάτι δεν πάει καλά. Με ενημέρωσαν ότι ο μικρός δεν τα κατάφερε. Μετά πήγα στον Ευαγγελισμό στην Μαργαρίτα… Νοσηλεύθηκε για άλλες 11 ημέρες. Δεν τα κατάφερε. Στις 3 Αυγούστου κατέληξε…».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, εκείνη την ημέρα τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. «Η λάθος εκτίμηση της αστυνομίας, η μη επάρκεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, η μη ενημέρωση των πολιτών… όλα αυτά μαζί συντέλεσαν στο να γίνει αυτό που έγινε. Θα έπρεπε όλα αυτά να λειτουργήσουν σωστά και να έχουν ένα αποτέλεσμα. 

Από τη στιγμή που άρχισε το ένα να μην δουλεύει σωστά συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα και έφτασε στο αποτέλεσμα με τους 104 νεκρούς και τους εγκαυματίες που μέχρι σήμερα υποφέρουν».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom