Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Οι καταθέσεις κατοίκων για τους δύο άνδρες που εντοπίστηκαν νεκροί - Πώς εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες (φωτο & βίντεο)


Τραγικό θάνατο βρήκαν οι δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που έχασαν την ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό, στο Ξυλόκαστρο, με τις αρμόδιες Αρχές να παίρνουν καταθέσεις από τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της Κυριακής (29/09).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, υπάρχουν τρία διαφορετικά σενάρια για τους δύο άτυχους άνδρες. Μερίδα κατοίκων της περιοχής αναφέρει πως βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο με τα μηχανάκια τους, προκειμένου να βοηθήσουν έναν φίλο τους βοσκό, άλλοι λένε πως ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά στην κατάσβεση, ενώ κάποιοι επισημαίνουν πως επιθυμούσαν να δείξουν στην Πυροσβεστική δασικούς δρόμους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να υπήρχαν και συνοδηγοί στα δύο μηχανάκια, εκτός από τους δύο άνδρες που οδηγούσαν. Όταν τους κύκλωσε η φωτιά, οι δύο συνοδηγοί κατάφεραν να φύγουν και να σωθούν, ενώ οι οδηγοί φέρεται να ανέφεραν πως θα αποχωρήσουν με τα μηχανάκια τους, τα οποία δεν ήθελαν να αφήσουν στο σημείο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που έτρεξαν να βοηθήσουν»

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action24, ο ένας από τους δύο άνδρες που έχασαν την ζωή τους, ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του παιδί.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης.

Όσον αφορά τους λόγους που η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη περίμετρο και έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις, πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως αποδίδεται στους ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 6-7 μποφόρ, αλλά και γιατί η φωτιά έκαιγε σε χαράδρες και απόκρημνες περιοχές, και παρά την συνδρομή των 24 εναέριων μέσων δεν μπόρεσε να ελεγχθεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά πλέον είναι χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με πολλές ενεργές εστίες σε δύσβατα σημεία. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Νέο μήνυμα από το 112

Πριν από λίγο, το πρωί της Δευτέρας (30/09), εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πύργος.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Λυγιά».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Φωτιά Ξυλόκαστροφωτιά- ΞυλόκαστροΦωτιά ΞυλόκαστροΦωτιά ΞυλόκαστροΦωτιά Ξυλόκαστρο

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom