Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο εικόνες του καπιταλισμού: Στο Τέξας χτίζεται το πρώτο «εκτυπωμένο» ξενοδοχείο και... στις ΗΠΑ οι άστεγοι είναι πάνω από 650.000


Αυτές τις μέρες δημοσιεύτηκε πως το πρώτο ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε από 3d printing είναι γεγονός στο Τέξας των ΗΠΑ.

Πριν λίγο καιρό, πάλι στο Τέξας-κοντά στο Όστιν- μάθαμε ότι χτίστηκε μια ολόκληρη γειτονιά από σπίτια κατασκευασμένα με αντίστοιχο τρόπο. Χρειάστηκαν περίπου 20 μέρες για να κατασκευαστούν και σύμφωνα με την εταιρεία μπορούν να αντέξουν μέχρι και ανεμοστρόβιλους (από τους οποίους πλήττεται συχνά η πολιτεία με αποτέλεσμα να μένουν και χιλιάδες άνθρωποι άστεγοι). Το κόστος αγοράς μιας τέτοιας κατοικίας ανέρχεται περίπου στα 500.000 δολάρια...

Τα σχετικά ρεπορτάζ συνοδεύονται από αναφορές στις δυνατότητες της επιστήμης, στα νέα «πεδία που ανοίγονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό», στην «ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων» και άλλα παρόμοια.

Σύμφωνοι, τα όσα δημιουργεί η ανθρωπότητα με το μυαλό και τα χέρια της είναι θαυμαστά και αναμφισβήτητα προσφέρουν νέες δυνατότητες και για την δημιουργία σύγχρονης και ποιοτικής στέγης για τους λαούς.

Κοίτα να δεις, όμως, που στις ΗΠΑ την ίδια στιγμή καταγράφονται πάνω από 650.000 άστεγοι!

Έλα που δεν εντοπίζονται, όμως, μόνο στις ΗΠΑ οι σύγχρονες κατασκευαστικές δυνατότητες, ούτε μόνο εκεί χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε χαρτόκουτα ή σε ακατάλληλα κτήρια.

Παντού, σε όλο τον κόσμο τα πάντα «φωνάζουν» ότι διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε και πως ζούμε.

Παντού σε όλο τον κόσμο όλα «δείχνουν» ότι η ανθρωπότητα μπορεί να έχει ένα ευτυχισμένο μέλλον που θα αξιοποιεί τις σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και η επιστήμη για την κάλυψη των πραγματικών σύγχρονων αναγκών της.

Παντού, σε όλο τον κόσμο όλα επιβεβαιώνουν ότι αυτό το σάπιο, γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους και εξαθλίωση δεν «εξανθρωπίζεται», πρέπει να ανατραπεί. Ο Σοσιαλισμός είναι η απάντηση για τον 21ο αιώνα.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom