Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τον δελέασαν με κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 250.000 ευρώ


Θύμα απάτης έπεσε ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη όταν επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν 250.000 ευρώ, ενώ με πρόσχημα ότι θα έπαιρνε πίσω τα χρήματα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα επιχείρησαν να του πάρουν άλλα 920.000 ευρώ.

Ο άνδρας έπεσε στην παγίδα που του έστησαν με δέλεαρ τα κρυπτονομίσματα και όταν κατάλαβε ότι πρόκειται περί απάτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε έρευνες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. 

Πρόκειται για δύο Έλληνες, 28 και 32 ετών, ενώ στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν -προς το παρόν- άγνωστα. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απάτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι δύο κατηγορούμενοι συστήθηκαν στον άνδρα ως δήθεν υπάλληλοι εταιρείας αγοραπωλησίας και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, και με αυτές τις ιδιότητες τον έπεισαν να επενδύσει αγοράζοντας bitcoin, με δέλεαρ ότι θα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του.

Το ανυποψίαστο θύμα κατέθεσε τμηματικά, από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, σε δύο λιθουανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό χρηματικό ποσό των 249.770 ευρώ. 

Με πρόσχημα δε, την ανάκτηση των χρημάτων του, οι ίδιοι -σύμφωνα με την ίδια δικογραφία- αποπειράθηκαν στη συνέχεια να του αποσπάσουν άλλα 925.615 ευρώ.

 Η δικογραφία υποβάλλεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom