Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτοψία Χαρδαλιά στο ρέμα Μαραθώνα - «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» (βίντεο)


«Εξαγγελίες χωρίς χρήματα είναι εξαγγελίες χωρίς δέσμευση - Να σταματήσει το γαϊτανάκι ευθύνης για το ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια ρέματα είναι των δήμων, ποια ρέματα είναι του υπουργείου Υποδομών».

Αυτοψία στο ρέμα Μαραθώνα πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, νωρίς το πρωί σήμερα, Παρασκευή. Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα, ενώ επισήμανε πως, «για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το γαϊτανάκι ευθύνης για το ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια ρέματα είναι των δήμων, ποια ρέματα είναι του υπουργείου Υποδομών».

«Στην Ανατολική Αττική συνολικά καθαρίζουμε 38 ρέματα. Ηδη έχουμε καθαρίσει 19 ρέματα, περίπου 10,4 χιλιόμετρα, και μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχουμε περίπου 20,9 χιλιόμετρα ακόμα σε άλλα 19 ρέματα. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δαιδαλώδης διαδικασία. Είναι μια “Λερναία Υδρα”, σε καθετί που καθαρίζουμε προκύπτει κάτι άλλο», τόνισε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και κατόπιν υπογράμμισε:

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, είναι να σταματήσει όλο αυτό το γαϊτανάκι ευθύνης ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια ρέματα είναι των δήμων, ποια ρέματα είναι του υπουργείου Υποδομών. Να πάρει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και αναμένουμε να μας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους πόρους».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε, μάλιστα, πως «εξαγγελίες χωρίς χρήματα είναι εξαγγελίες χωρίς δέσμευση», ενώ επισήμανε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει δημοσιονομική πίεση, όμως οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία και στο φυσικό περιβάλλον είναι συνταγματικές επιταγές και νομίζω ότι είναι στην άμεση προτεραιότητα».

Ο περιφερειάρχης Αττικής συμπλήρωσε: «Εμείς συνεχίζουμε σε συνεργασία με τους δημάρχους μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μόνο εδώ θα δείτε ότι το ρέμα καθαρίζεται και λίγο παρακάτω είναι μπαζωμένο. Καταλαβαίνετε ότι σε αυτές οι διαδικασίες πρέπει να έχουμε νομικά εργαλεία για να τις λύνουμε αμέσως».

Επιπλέον, έστειλε το μήνυμα ότι το 2010 οι πόροι που μεταφέρθηκαν ήταν πόροι που απηχούσαν τα δεδομένα εκείνης της εποχής. «Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Εχουν υπερπολλαπλασιαστεί και οι τιμές και το κόστος των έργων. Αλλά και τα όρια των έργων, μετά από 15 σχεδόν χρόνια, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν», σχολίασε. «Ξεκαθαρίζω ότι και σαν περιφερειάρχης και σαν ενεργός πολίτης δεν θα δεχτώ καμία έκπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις βροχές του χειμώνα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Αν η ερώτηση είναι αν η Αττική είναι θωρακισμένη, η απάντησή είναι ότι όχι, δεν είναι θωρακισμένη. Παλεύουμε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Θα μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, συγκροτημένα και, το κυριότερο, θα δίνουμε απαντήσεις».

Οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom