Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Στοιβάζουν πάνω από 20 προνήπια και νήπια σε αίθουσες προκάτ!


Το στοίβαγμα προνηπίων και νηπίων σε αίθουσες προκάτ ενώ δεν χωράνε, στο όνομα της μείωσης του κόστους για την εκπαίδευση, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» προσθέτοντας ότι εκτός από τις συγχωνεύσεις και τη μη κατάτμηση σχολικών τμημάτων, στοιβάζουν παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας σε αίθουσες-κλουβιά που δεν αντιστοιχούν στον απαιτούμενο αριθμό τ.μ. που προβλέπεται για τα Νηπιαγωγεία.

Σημειώνει πως ήδη σε 3 νηπιαγωγεία του Συλλόγου (9ο, 12ο και 19ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών), με πολύ μικρές αίθουσες, φτιάχνουν τμήματα με 22 μικρά παιδιά, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μαθητών, για τις διαγνώσεις που υπάρχουν από το ΚΕΔΑΣΥ, για τις δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος του Νηπιαγωγείου (κινητικές δραστηριότητες, ελεύθερο παιχνίδι κλπ.) και κατάλληλης οργάνωσης της τάξης σε γωνιές, σε τέτοιες αίθουσες-κουτιά!!!

Ο Σύλλογος απαιτεί τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα, ώστε η Προσχολική Αγωγή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Το ανώτερο 15 μαθητές/τριες ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία!!!

«Καμιά ανοχή στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών! Αποτελούν αιτία πολέμου!».

Ο Σύλλογος καλεί στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25/9 στις 7 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Λιοσίων 42).

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom