Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Οι εργαζόμενοι της «Upfield Hellas» δικαιούνται και διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής και συνθήκες εργασίας


Οι εργαζόμενοι της «Upfield Hellas» δικαιούνται και διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής και συνθήκες εργασίας

Στήριξη και αλληλεγγύη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής

Οι εργαζόμενοι της «Upfield Hellas» (πρώην «ΕΛΑΪΣ»), συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, την Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής, πραγματοποιούν σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις, τριετίες, μετρά υγείας και ασφάλειας, προσλήψεις προσωπικού.

Όταν σύμφωνα με ανακοινώσεις του Ομίλου, το εργοστάσιο του Πειραιά συγκαταλέγεται στα δύο αποδοτικότερα παγκοσμίως, η αντιπρόταση της διοίκησης απέχει από τα δίκαια αιτήματα και τις ανάγκες της εργατικής πλευράς.

Την ίδια ώρα, η εντατικοποίηση της δουλειάς χτυπά «κόκκινο» με την εργασιακή εξουθένωση να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων στους χώρους εργασίας.

Μετά από δίμηνες διαπραγματεύσεις, η στάση και οι θέσεις της εργοδοσίας επιβάλλουν δυναμική συλλογική αντίδραση και κλιμάκωση.

Το εργατικό δυναμικό που αποτελεί το ανταγωνιστικότερο πλεονέκτημα οδηγώντας σε ολοένα και μεγαλύτερη κερδοφορία, δεν μπορεί να παραμείνει εγκλωβισμένο στις δυσανάλογα χαμηλές αμοιβές και την καταπόνηση.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της «Upfield Hellas» και στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου τους για πραγματικές αυξήσεις, υγιείς και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, θεσμικές κατακτήσεις και προσλήψεις. Αυτοί που βρίσκονται στο παραγωγικό επίκεντρο δεν ανέχονται άλλο το μισθολογικό περιθώριο.    

Γραμματεία Τύπου  Ο.Ε.Χ.Β.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom