Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Πέραμα: Μαζική πορεία για το έγκλημα στη Ζώνη - Νέα απεργία και διαδήλωση την Τετάρτη (φωτο & βίντεο)

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Με νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μάη με αγωνιστικό ραντεβού στις 10 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης τον αγώνα τους για να «γυρίζουμε σώοι σπίτι», μετά το εργοδοτικό έγκλημα με ένα νεκρό εργάτη και δύο σακατεμένους.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Κοραή, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Μαζική κινητοποίηση το απόγευμα στο Πέραμα


Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα, με τον ένα νεκρό εργάτη και τους δύο τραυματίες, οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 30 Μάη, μαζική, μαχητική συγκέντρωση στην πύλη της Ζώνης του Περάματος και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» και «δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ' τη ζωή», εργαζόμενοι στην Ν/Ζώνη Περάματος, έχοντας μαζικά στο πλευρό τους σωματεία εργαζομένων από άλλους κλάδους, γυναικείους, Φοιτητικούς Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, με πορεία διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, διατρανώνοντας με αποφασιστικότητα ότι: «Θέλουμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας, απαιτούμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς».

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» βροντοφώναξαν. Συνάδελφοι, είμαστε εδώ Συνδικάτα, φορείς, γονείς, μαθητές. Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων. Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα», ήταν το μήνυμα που έστελναν στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Παραβρέθηκαν επίσης το ΕΚ Πειραιά και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά του ΚΚΕ.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πύλη της Ν/Ζώνης στο Πέραμα. Μίλησαν ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, ο Μάκης Τσελέντης, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο Δαμιανός Βουδιγάρης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», ο Νίκος Καλλιακάτσος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και η Αθανασία Πουντίδου, μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου στο Πέραμα.

Στις ομιλίες καταδικάστηκε το νέο εργοδοτικό έγκλημα απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Από την πλευρά του ο Σ. Τουμανίδης, σημείωσε ότι με τον αγώνα μας αποσπάσαμε ορισμένες δεσμεύσεις, ωστόσο, επισήμανε, δεν εφησυχάζουμε. Κάλεσε σε οργάνωση της πάλης, όχι μόνο για να μη θρηνούμε θύματα, αλλά και για να έχουμε μια καλύτερη ζωή.

Ενώ ο Δαμιανός Βουδιγάρης, ανέφερε ότι δεν μπορεί το λιμάνι του Πειραιά να είναι σημείο αναφοράς για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Δεν γίνεται, πρόσθεσε, να μας ξέρουν στα νοσοκομεία με τα μικρά μας ονόματα.

Το πρωί πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου σε μια συμβολική κίνηση οι απεργοί κρέμασαν μαύρα πανιά στην πρόσοψη του υπουργείου Ναυτιλίας.

Απαιτούν:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου.

  • Άμεση κήρυξη της Τοπικής ΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom