Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Πέραμα: Νεκρός ένας εργάτης κι άλλοι δύο τραυματίες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη - Πώς έγινε το δυστύχημα (φωτο)


Νεκρός είναι ο ένας εκ των τριών εργατών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε πλοίο, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, το μεσημέρι της Δευτέρας (29/5).

Ο άτυχος 47χρονος ήταν χειριστής γερανού και από την πρώτη στιγμή δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ακόμη δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν. Πρόκειται για έναν 47χρονο εργάτη, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια και νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο και έναν 43χρονο εργάτη, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εργασίες σε πλοίο που είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν ένα πτερύγιο στην προπέλα του πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.

«Έχουμε κάνει τέσσερις απεργίες από τον Δεκέμβρη έως σήμερα για τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχει καμία απάντηση. Στις ανακοινώσεις μας λέγαμε ότι περιμέναμε το επόμενο δυστύχημα», αναφέρει στο enikos.gr ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μηδαμινό έλεγχο σε ό,τι αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τόνισε ότι μετά και το σημερινό θλιβερό περιστατικό προγραμματίζουν κινητοποιήσεις με αίτημα την λήψη μέτρων ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το 902.gr:

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom