Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τι συνέβη στο ΕΠΑΛ του Ωρωπού: Με παιδικό όπλο έριξε πλαστική σφαίρα ο 17χρονος σε καθηγητή

«Στοχοποιείται το παιδί άδικα», λέει ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων

Με ένα παιδικό πλαστικό όπλο, και όχι αεροβόλο, έριξε μια πλαστική σφαίρα κατά καθηγητή του ο 17χρονος μαθητής που συνελήφθη στο ΕΠΑΛ Ωρωπού, με τον Δημήτρη Ελεύθερα, τον Πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείο να μιλά στο ethnos.gr για το πώς ξεκίνησε το περιστατικό.

«Όλο το επεισόδιο έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις και αυτό είναι άδικο και τραγικό για τον 17χρονο μαθητή και την οικογένεια του που κατά τη γνώμη μου στοχοποιούνται με αναληθή γεγονότα», λέει αρχικά στο ethnos.gr, ο κ. Ελεύθερας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Από την ενημέρωση που έχω είναι πως το παιδί έκανε λογοπαίγνιο με τον καθηγητή του με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις. Δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο μεταξύ τους και έχουν άριστες σχέσεις. Μιλούσαν για τα ποδοσφαιρικά. Το παιδί είχε στην κατοχή του ένα παιδικό πλαστικό όπλο που στην όψη του δείχνει πως είναι αληθινό. 

Έβαλε στο πόδι του καθηγητή με πλαστικό σφαιρίδιο. Ακούστηκαν φωνές. Κάποιος φώναξε για "πυροβολισμό" και η διευθύντρια που δεν ήταν παρούσα κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Δύναμη της ΔΙΑΣ ήρθε άμεσα και συνέλαβε το παιδί».

«Απ΄ότι ξέρω και η αστυνομία βεβαιώνει πως το όπλο ήταν παιδικό πλαστικό. Άλλωστε και ο καθηγητής δεν θέλησε να ελεγχθεί καν από ιατροδικαστή. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι γιατί με αυτά που γράφονται και λέγονται στην πραγματικότητα εμείς πυροβολούμε την αλήθεια και τα ίδια μας τα παιδιά», καταλήγει.

Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής, που τραυματίστηκε ελαφρά, πήγε μόνος του στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και κατήγγειλε το γεγονός, ενώ αμέσως μετά ο 17χρονος συνελήφθη. Επίσης, συνελήφθησαν και οι γονείς του, 51 ετών και οι δύο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι χτες.

Ο μαθητής οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σημειώνεται πως το ethnos.gr επικοινώνησε με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που βεβαίωσαν πως το όπλο ήταν ψεύτικο παιδικό με πλαστικά σφαιρίδια.

Kαταγγελίες για την διευθύντρια που αποχωρεί

Αξίζει να επισημανθεί πως για την διευθύντρια στο σχολείο στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταγγελίες πως ασκεί βία και bullying σε μαθητές, γονείς και καθηγητές, με την ίδια να αποχωρεί από την θέση της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, οι καταγγελίες για ανάρμοστοι και βίαιη συμπεριφορά της εκπαιδευτικού είχαν φτάσει μέχρι την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr.

https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom